Voel je beter door yin en yang energie in evenwicht te brengen

,

Yin en yang energie: je hebt er misschien wel eens van gehoord. Het in balans brengen van deze twee verschillende vormen van energie kan je helpen om je gezondheid te verbeteren, je lekkerder te voelen en weer geïnspireerd te zijn.

Het yin/yang symbool ken je ongetwijfeld. Het zegt eigenlijk: alles heeft twee kanten die voortdurend in elkaar overlopen. Als je die beide polen in evenwicht brengt, in jezelf en in je leven, dan voel je je in balans.

Yang energie: naar buiten

Yang energie is actief. Het is mannelijke energie, stralend als de zon, geven, inspannen, warm, zuurvormend en naar buiten gericht. Wij leven in een maatschappij waar de yang energie wordt overgewaardeerd. We hechten erg veel belang aan presteren, actief zijn en naar buiten gericht zijn. Veel mensen hebben in onze maatschappij te veel yang energie. Klachten die daarbij horen zijn bijvoorbeeld burn out, verslaving en zelfs depressiviteit.

Yin energie: naar binnen

Als je te veel yang energie hebt en te weinig yin, dan kun je de yin energie versterken door bijvoorbeeld meer te gaan fietsen, wandelen of aan yoga te doen. Ook gewoon uit het raam kijken is prima. Een zeer effectieve vorm om de yin energie te optimaliseren is door te mediteren. Je maakt dan meer serotonine aan, je systeem komt tot rust waardoor je fysiek en emotioneel herstelt.

Yin energie is de tegenhanger van yang. Het is vrouwelijke energie, meegaand, verstillend, nemen, ontspannen, basisch en naar binnen gericht. In onze maatschappij wordt de yin energie ondergewaardeerd omdat het concreet niets lijkt op te leveren. Mensen met relatief veel yin energie zijn echter erg belangrijk voor de maatschappij: het zijn visionairen, uitvinders, stille veranderaars en schrijvers.

Niet uit de verf?

Als je van nature teveel yin energie hebt en te weinig yang, dan zul je waarschijnlijk het gevoel hebben dat je niet uit de verf komt. Je hebt moeite met actie nemen waardoor bijvoorbeeld je carrière stagneert. Of je vindt het lastig om werkelijk voor jezelf te gaan staan met als gevolg dat je relaties niet lekker lopen. Het is dan belangrijk om de yang energie te versterken in jezelf. Dat doe je bijvoorbeeld door te gaan sporten, meer mensen te ontmoeten en meer verantwoordelijkheid op je nemen.

Wat is je voorliefde?

Van nature heeft ieder mens een voorliefde voor of yin of yang energie. Als je meer yang georiënteerd bent (je bent bijvoorbeeld veel aan het werk, houdt van sporten en uitgaan), dan kan het lastig zijn om je yin energie te versterken. Dat komt doordat je geconditioneerd bent om je op yang energie te richten. Met sessies van De Innerlijke Bevrijding kun je je yin en yang energie weer meer in balans brengen en je weerstand tegen een van de polen wegnemen.

Ook je yin en yang energie meer in evenwicht brengen?

Als je je yin en yang energie meer in evenwicht wil brengen, dan kun je overwegen om hier een persoonlijke sessie op te doen of deel te nemen aan de transformerende 2-daagse De Ontdekking.

Wil je meer weten over transformatie, bewustwording en heling? Op De Facebook-pagina van De Innerlijke Bevrijding deel ik mijn laatste inzichten, meditaties en oefeningen.

Al mijn video’s vind je op mijn YouTube-kanaal. Ik hoop dat ze je inspireren!

Button: Voel je fit, vrij & happy! Doe mee met De Ontdekking!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie