De Ontdekking

Werkelijke transformatie van binnenuit!

De tweedaagse De Ontdekking is gericht op jouw transformatie. Op wat voor jou belangrijk is. Het is transformatie van binnenuit. Juist dat maakt het zo sterk.

Welke stap wil jij zetten?

 • je vitaliteit vergroten?
 • lekkerder in je vel zitten?
 • een verslaving overwinnen?
 • een stap maken in je werk?
 • je eigen bedrijf starten of een hoger plan brengen?
 • je relatie verbeteren?
 • je eigenwaarde ontwikkelen?
 • je gezondheid verbeteren?

Negatieve energie omzetten naar positieve. Dat kan!

De workshop is geen theoretisch verhaal en gaat verder dan het boek: je ervaart een diep proces van transformatie en bewustwording. Zo ga je ervaren hoe je negatieve energie, die de oorzaak is van problemen, omzet naar positieve energie.

(Tekst gaat verder onder video)

Van het ego naar het oneindige bewustzijn dat je bent

Je gaat van het ego – dat het probleem in je leven heeft gecreëerd – naar het ervaren van het oneindige bewustzijn dat je in essentie bent. Dat voelt als kracht, vrijheid, liefde. Wanneer je dit ervaart komt er een energie vrij die een diep transformerende en helende kracht heeft.

Je leert de methode De Innerlijke Bevrijding zelf te doen. Daar heb je de rest van je leven profijt van: als je een probleem ervaart, kun je er een sessie op doen.

Hoe ontstaat werkelijke transformatie en heling?

Elke verandering begint met een intentie.

Vaak hebben we negatieve intenties waarvan we ons niet bewust zijn. We weten niet dat we daar onbewust onze energie en aandacht op richten en krijgen daardoor steeds meer van wat we juist niet willen.

De kwaliteit van je leven wordt maar voor 5% bepaald door je bewuste intenties. En voor 95% (!) door je onbewuste conditioneringen. Daarom is het belangrijk om conditioneringen die je niet dienen los te laten. Zo breng je je onbewuste in lijn met wat je wil (je positieve intentie).

Voorbeeld

Stel: Het is je intentie om een hoge eigenwaarde te hebben.

Maar je gedrag laat iets anders zien. Bijvoorbeeld een relatie te hebben met een partner die je respectloos behandelt.

Met een sessie van De Innerlijke Bevrijding laat je je negatieve conditioneringen en patronen daarover los zodat je ervaart dat je wel waardevol bent.

Waar je ook tegenaan loopt in het leven of wat je voor jezelf wilt creëren, met De Innerlijke Bevrijding maak je dat van binnenuit waar. Dit proces werkt altijd. En het werkt diep.

Hoe verloopt een sessie van De Innerlijke Bevrijding?

Allereerst bepaal je waarop je de sessie wilt doen. De Innerlijke Bevrijding – de methode – bestaat uit een krachtig en eenvoudig stroomschema, waardoor alle facetten die met de kwestie te maken hebben bij je naar boven komen en die je vervolgens stap voor stap loslaat. Een andere deelnemer begeleidt je en leid je dus door het stroomschema heen.

De kwestie is bijvoorbeeld dat je vaak moe bent, niet lekker in je vel zit of je relatie niet goed loopt. Je bepaalt wat je wel wilt (positieve intentie) en formuleert dat in een positieve zin, bijvoorbeeld: ‘Ik voel me emotioneel goed’ of ‘Ik heb een goede relatie met mijn partner’. Vervolgens voel je in je lichaam voor hoeveel procent dat waar is (waarschijnlijk weinig, daarom doe je de sessie). Aan de hand van het stroomschema laat je tijdens de sessie alle negatieve conditioneringen, overtuigingen en emoties los. Je krijgt ook nieuwe inzichten. Je ziet in welke overtuigingen niet waar zijn en wat wel. Je wordt je bijvoorbeeld op een diep niveau bewust dat je goed bent zoals je bent.

Dit is dan geen oppervlakkig mentaal inzicht, maar een diep innerlijk weten. Tijdens de sessie ga je net zolang door tot de positieve zin (bijvoorbeeld: ‘Ik voel me emotioneel goed’) volledig waar is. Doordat je zo veel hebt losgelaten en nieuwe inzichten hebt gekregen ervaar je de vrijheid, wijsheid en stilte in je. 

Ervaringen van anderen

‘Het is een APK-keuring voor mijn lichaam. Zeer de moeite waard’ – Femke

‘Ik voel me beter dan ooit’ – Saskia van der Weck

‘Van zware slaapmiddelen af’ – Caroline Hermans

‘Mijn droom begint zich te manifesteren’ – Eva

‘Mijn psychotherapeut kon mij niet verder helpen. De Innerlijke Bevrijding wel’ – Linda Vermaas

Hier vind je meer en uitgebreide ervaringen van anderen.

Favoriete zelfhulpboek The Optimist (Ode)

Wie zijn Arjen en Judith?

De tweedaagse wordt gegeven door Arjen Slijp en gedeeltelijk ook door Judith van Oldeniel. Judith en Arjen hebben de methode De Innerlijke Bevrijding ontwikkeld en daarover het gelijknamige boek geschreven. Inmiddels hebben honderden mensen deelgenomen aan de workshops. Op zijn twintigste heeft Arjen vijf jaar de vermoeidheidsziekte ME/CVS gehad, waarvan hij is genezen. Tien jaar later werd hij burn out; ook daarvan is hij hersteld. Vanuit zijn eigen ervaring met ziekte en genezing ontstond de wens mensen te begeleiden bij hun proces om zich beter te voelen op alle gebieden van hun leven. Zo is de methode De Innerlijke Bevrijding ontstaan. 

Waarin verschilt De Ontdekking met workshops van anderen?

Veel workshops zijn gericht op het aanleren van vaardigheden: hoe relaties te verbeteren, hoe een eigen bedrijf op te zetten etc. Tijdens De Ontdekking transformeer je je leven op een veel dieper niveau. Je verandert van binnenuit.
Je wordt je bewust van je ‘programmering’ en verandert datgene dat jou niet dient. Zodra je innerlijk bent veranderd, doe je automatisch datgene wat er nodig is (die vaardigheden en gewenste actie komen dan dus vanzelf). 

Wat kun je verwachten tijdens De Ontdekking?

  • Arjen legt je uit hoe transformatie, heling en bewustwording werkt. Hij leeft het al 30 jaar en dat voel je.
  • Arjen vertelt inspirerende verhalen uit zijn eigen leven en zijn praktijk.
  • Je gaat inzien hoe je een positieve invloed kan hebben op je gezondheid, hoe je je voelt, relaties en werk. En je ontdekt de achtereenvolgende stappen die daarvoor kunt zetten. 
  • Je ervaart en leert op een goede en effectieve manier sessies van De Innerlijke Bevrijding te doen. Ieder mens heeft blinde vlekken waardoor sessies niet goed of optimaal verlopen. Tijdens de workshop maakt Arjen je bewust van jouw blinde vlekken.
  • Je doet twee sessies van De Innerlijke Bevrijding op iets wat jij graag wilt in je leven. Bijvoorbeeld vitaler zijn, je eigenwaarde vergroten of beter functioneren in je werk.
  • Je geeft twee sessies aan andere deelnemers. Daardoor zie je nog beter hoe het spel van positieve bewuste intenties versus onbewuste conditioneringen werkt en wat jij kunt doen om de kwaliteit van je leven zelf te verbeteren.
  • Je krijgt diepe antwoorden van de wijsheid en stilte in jou op vragen die voor jou belangrijk zijn.
  • Je ervaart hoe het ego (= je onbewuste conditioneringen die je niet dienen) in jou werkt en doorziet de egopatronen zodat ze minder grip op je hebben.
  • Je ervaart hoe je makkelijker kunt creëren wat je wilt.
  • Je ontvangt een map met het stroomschema van De Innerlijke Bevrijding, inclusief extra oefeningen en aanwijzingen die niet in het boek staan.
  • Na afloop krijg je alle emailadressen van je mededeelnemers, zodat je ook na de workshop sessies kunt blijven uitwisselen. Zo kun je jouw proces van transformatie, bewustwording en creatie ook na de workshop voortzetten.

De Innerlijke Bevrijding is de APK-keuring voor je lichaam.

Femke Wikkerman
Femke Wikkerman

Ik heb mijn droom gemanifesteerd.

Eva Spoor
Eva Spoor

Dankzij De Innerlijke Bevrijding ben ik mijn eigen coach geworden.

Monique Kleij
Monique Kleij

Getransformeerd van een vrouw met suïcidale gedachten naar een krachtige, vreugdevolle persoonlijkheid.

Linda Vermaas
Linda Vermaas

Sfeervolle locatie: centrum HeartHouse

De 2-daagse De Ontdekking wordt gegeven in het prachtige centrum HeartHouse in Bussum. In dit centrum zijn sfeervolle zalen en er is ook een gezellig café. 

Eerstvolgende 2-daagse De Ontdekking

 • vrijdag 14 en zaterdag 15 juni 2019
 • vrijdag 20 en zaterdag 21 september 2019

Ik ben er graag bij!

De deelnemersbijdrage voor De Ontdekking: € 295,- (incl. BTW)

In de agenda vind je een overzicht van de eerstvolgende workshop.

Om je aan te melden of meer informatie te ontvangen over De Ontdekking kun je
Arjen bellen op 06 22936517 of hem mailen naar arjen@deinnerlijkebevrijding.nl.

Je kunt ook onderstaand formulier invullen.

Ja, ik meld mij aan voor De Ontdekking. Graag ontvang ik de e-mail met alle praktische informatie en het intakeformulier.