Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over een stap die je in je leven wilt zetten of over De Innerlijke Bevrijding? Voel je dan vrij om ons te mailen of te bellen; wij beantwoorden je vraag graag.

Hoe werkt de Innerlijke Bevrijding?


Tijdens een sessie van De Innerlijke Bevrijding doorloop je een eenvoudig stroomschema. Door dit schema stap voor stap te volgen, ontstaat het helingsproces vanzelf. Je kunt De Innerlijke Bevrijding op elke kwestie toepassen, bijvoorbeeld op je minderwaardig voelen, faalangst, een blessure of niet weten wat je met je leven wilt. De Innerlijke Bevrijding werkt ook zeer sterk als je iets nieuws in je leven wilt creëren, bijvoorbeeld meer klanten voor je bedrijf, een nieuwe woning of een inspirerende relatie. Tijdens een sessie ruim je dan alle blokkades op die het ontstaan van de creatie in de weg staan.

Kan ik de Innerlijke Bevrijding op alle kwesties doen?

De Innerlijke Bevrijding zorgt ervoor dat alle gedachten, onderdrukte emoties en herinneringen die met een bepaalde kwestie samenhangen naar boven komen. Door deze los te laten, inzichten te krijgen en het ervaren van je essentie (kracht, vertrouwen, vrijheid) heel je de kwestie en creëer je wat je vanuit je essentie wilt. Dit principe kun je op alle kwesties in je leven toepassen.

Kun je elk probleem of elke kwestie in een sessie oplossen?

Er zijn kleine en grote kwesties. Grote kwesties zijn bijvoorbeeld depressiviteit, onlangs gescheiden zijn, jarenlang een lage eigenwaarde hebben of een bepaalde ziekte hebben. Bij een grote kwestie zijn er bijna altijd meerdere sessies nodig. Vaak zijn er bij grote kwesties meerdere facetten die om aandacht vragen. In elke sessie kun je je dan richten op een bepaald facet. Als je zo meerdere sessies doet op een bepaalde kwestie, kan er een diep helings- en bewustwordingsproces ontstaan.

Kan iedereen de Innerlijke Bevrijding doen?


De Innerlijke Bevrijding is eenvoudig en krachtig. Iedereen kan het doen. De enige voorwaarde is dat je bereid bent om open en eerlijk naar jezelf te zijn. Dus erkennen wat je denkt en voelt, dan verloopt de sessie moeiteloos. Hoe meer je je eraan overgeeft, hoe makkelijker het gaat.
Om De Innerlijke Bevrijding echt goed te kunnen doen, is het belangrijk dat je het boek hebt gelezen of de tweedaagse workshop ‘De Ontdekking’ hebt gevolgd. Deze workshop is de beste en krachtigste manier om de helende en creërende werking van De Innerlijke Bevrijding zelf te gaan ervaren. De workshop is gericht op je persoonlijke ervaring en dat gaat veel dieper en verder dan het boek.

Bij wie kan ik een persoonlijke sessie van de Innerlijke Bevrijding doen?


Sessies zijn De Innerlijke Bevrijding kun je doen bij Judith en Arjen; wij hebben de methode ontwikkeld. Inmiddels kun je ook bij meerdere professionele begeleiders terecht die wij hebben opgeleid. Er komen steeds meer professioneel begeleiders bij.

Wat is de beste manier om zelf de helende en creërende werking van de Innerlijke Bevrijding te ervaren?

De tweedaagse workshop ‘De Ontdekking’ is de beste en krachtigste manier om de helende en creërende werking van De Innerlijke Bevrijding zelf te gaan ervaren. Je ruimt opgeslagen emoties op, krijgt diepe inzichten en ervaart wie je werkelijk bent.

Deze workshop gaat verder dan het boek: je ervaart De Innerlijke Bevrijding zelf en krijgt aanwijzingen en leert technieken om goede en diepgaande sessies te kunnen doen. Aanwijzingen en technieken die niet in het boek zijn beschreven. Je gaat aan de slag met wat je wilt creëren in je leven en krijgt daarbij ondersteuning en aanwijzingen van Arjen.

Het zelf leren van De Innerlijke Bevrijding is een investering voor de rest van je leven. Als je de methode eenmaal kent – dus bij jezelf kunt toepassen –, heb je daar voor altijd profijt van. Als je gezondheid bijvoorbeeld te wensen overlaat, dan kun je dat zelf met De Innerlijke Bevrijding verbeteren. Of als je een relationeel conflict hebt, kun je ervoor zorgen dat je in vrede bent met de relatie en je hart weer kunt openen voor diegene. Of je kunt ervoor zorgen dat je weer tevreden bent met je werk of dat je ander werk creëert als dat is wat je wilt. Met De Innerlijke Bevrijding verbeter je dus zelf de kwaliteit van je leven.

Ik heb het boek gelezen en wil De Innerlijke Bevrijding met iemand anders of met mijzelf doen. Waarom zou ik dan nog de workshop ‘De Ontdekking’ volgen?

Met het boek kun je De Innerlijke Bevrijding inderdaad met een ander doen. De ervaring leert echter dat de sessies vaak veel krachtiger en dieper kunnen. Waarom? Ten eerste maken veel mensen beginnersfouten. Ten tweede is het ego sluw en probeert je om de hete brei heen te laten draaien. Als begeleider moet je behoorlijk standvastig zijn om dat te doorzien en ermee om te gaan. Tijdens ‘De Ontdekking’ leer je dat.

De Ontdekking is een krachtige ervaring van twee dagen. Je doet niet alleen zelf twee sessies, je begeleidt ook twee sessies van andere deelnemers – waardoor je zelf nieuwe inzichten krijgt –, ervaart krachtige lichaamsgerichte meditaties, doorziet de strategieën van het ego in jou en ervaart en leert hoe je kunt creëren wat je wilt. Gedurende twee dagen leef je De Innerlijke Bevrijding. Twee dagen lang dompel je jezelf onder in de energie van transformatie, bewustwording en heling.

Hoe lang duurt het voordat ik de Innerlijke Bevrijding alleen kan doen?


Je bent het beste in staat om De Innerlijke Bevrijding alleen te doen als je de tweedaagse workshop ‘De Ontdekking’ hebt gevolgd. Tijdens deze workshop doe je twee sessies op kwesties in je leven. Een andere deelnemer begeleidt je dan in die sessies. Daarnaast begeleid jij twee deelnemers in hun sessies. Waarom is dat laatste voor jou zo belangrijk? Als je een ander begeleidt, zie je duidelijk hoe het ego-‘spel’ werkt, hoe bij een ander een kwestie is ontstaan én hoe de ander die kwestie zelf kan helen. Hoe het ontstaan van kwesties en de heling ervan bij die ander werkt, zo werkt het ook bij jou. En doordat je tijdens de workshop leert hoe je een ander kunt begeleiden, kun je ook jezelf beter begeleiden. Het leren hoe je De Innerlijke Bevrijding op jezelf kunt toepassen kan de beste investering in je leven zijn. Als je de methode eenmaal kent, dan heb je daar namelijk voor altijd profijt van.

Ik wil graag een bepaalde kwestie helen. Kan ik het beste de tweedaagse workshop ‘De Ontdekking’ doen of een individuele sessie met Arjen?


De tweedaagse workshop ‘De Ontdekking’ is de beste manier om de helende en creërende werking van De Innerlijke Bevrijding te ervaren én zelf te leren. Gedurende twee dagen word je meegenomen op een reis van het ego (dat problemen maakt) naar het bewustzijn dat je in essentie bent (en waar alle heling en bewustwording vandaan komt). Tijdens de workshop doe je onder andere twee sessies op kwesties die jij wilt helen of op iets wat jij wilt creëren.

Bij diepe kwesties kun je eerst een sessie of eventueel meerdere sessies doen met Arjen Slijp. Bij diepe kwesties is de weerstand vaak groot of weet je niet hoe een bepaalde kwestie is ontstaan en wat je het beste kunt doen om de kwestie op te lossen. Arjen heeft jarenlang ervaring, kan zien hoe de energie in je lichaam en energieveld stroomt, herkent egopatronen en helpt je om ze los te laten. Daarnaast is het aan te raden om ook de workshop ‘De Ontdekking’ te doen, omdat je tijdens deze workshop leert hoe je De Innerlijke Bevrijding bij jezelf kunt doen, zodat je daarna zelf aan de slag kunt gaan. Iets waar je voor altijd profijt van hebt.

De mensen die de grootste positieve veranderingen in hun leven bereiken op het gebied van gezondheid, hoe ze zich voelen, relaties of werk zijn de mensen die sessies met anderen blijven uitwisselen of met zichzelf blijven doen. Waarom? Voor deze mensen is heling en bewustwording niet een eenmalige ervaring, maar iets dat ze bij zichzelf kunnen toepassen als het leven daarom vraagt.

Wat is de meerwaarde van de workshop ‘De Ontdekking’ als ik het boek al gelezen heb?

In de tweedaagse workshop ‘De Ontdekking’ ga je verder waar je na het lezen van het boek bent gebleven. Tijdens de workshop ervaar je zelf de helende en creërende werking van De Innerlijke Bevrijding. Je ziet in welke egopatronen de kwaliteit van je leven negatief beïnvloeden. Je krijgt aanwijzingen en leert technieken die ervoor zorgen dat je sessies dieper en sneller werken. Aanwijzingen en technieken die niet in het boek zijn beschreven. Bovendien maken de meeste mensen beginnersfouten. Arjen leert je om De Innerlijke Bevrijding goed en effectief te doen.

Ik zie mijzelf niet in een workshop met andere mensen mijn kwesties delen; kan ik dan niet beter een persoonlijke sessie doen?

De tweedaagse workshop ‘De Ontdekking’ draait niet om het delen en uitwisselen van problemen: het gaat erom dat je ervaart en leert hoe jijzelf de kwaliteit van jouw leven op alle gebieden kan vergroten en hoe jij makkelijker kunt creëren wat jij wilt. In de groep hoef je jezelf niet ‘bloot te geven’ als je dat niet wilt.

Soms geven mensen voorafgaand aan de workshop aan dat ze geen zin hebben om zich in te leven in de problemen van andere deelnemers. Dat is ook niet nodig. Bij De Innerlijke Bevrijding draait het er namelijk niet om de ander zijn verhaal te laten delen. Je begeleidt de ander om zijn opgeslagen emoties en gedachten op te ruimen en daardoor het verhaal juist los te laten en zo de kwestie te helen.

De workshop doe je voor jezelf. Je begeleidt weliswaar een ander in zijn of haar sessie, maar ook dit doe je voor jezelf. Hoezo? Doordat je een ander begeleidt, krijg je meer inzicht in hoe kwesties ontstaan en de rol daarbij van gedachten, emoties, herinneringen etc. Bij een ander zie je makkelijker in hoe dit proces werkt dan bij jezelf, omdat je inhoudelijk niet betrokken bent bij die ander. Maar hoe het proces van heling en bewustwording bij die ander werkt, zo werkt het ook bij jou (alleen je levenssituatie en kwesties zijn anders). En door het begeleiden van een ander leer je nog beter hoe je jezelf goed kunt begeleiden.

Ik wil de Innerlijke Bevrijding graag nu toepassen in mijn coachingspraktijk. Kan dat? 


Nee, dat kan pas nadat je het gehele opleidingstraject van De Innerlijke Bevrijding hebt doorlopen. Dit traject bestaat uit 3 delen:

    1. ‘De Ontdekking’, tijdens deze tweedaagse workshop ontdek je dat het werkelijk mogelijk is om de kwaliteit van je leven zelf te verbeteren.
    1. ‘De Verdieping’, tijdens dit eenjarige traject verbeter je de kwaliteit van je leven structureel: je laat oude conditioneringen, patronen, pijn en kwesties los en gaat creëren wat je wel wilt.
    1. ‘De Vervulling / De Opleiding’, tijdens anderhalf jaar leer je hoe je je visie neerzet en hoe je anderen professioneel met De Innerlijke Bevrijding begeleidt. Na het volgen en succesvol afronden van deze opleiding kun je onder bepaalde voorwaarden gecertificeerd worden als professioneel Begeleider van De Innerlijke Bevrijding en mag je De Innerlijke Bevrijding toepassen in je eigen praktijk.