Nooit meer te druk

,
vrouw die het druk heeft
We staan de hele dag ‘aan’. Proppen de dag vol. Moeten voor ons gevoel veel ballen in de lucht houden.

6.30 uur. Tringggg. Wekker gaat.

Snel ontbijten, nu.nl checken, kinderen naar school, in file naar werk, werkoverleg, twitterberichtje sturen, offerte maken, telefoontje, snel broodje eten, ‘ping’ een appje van een vriend, reageren op appje, file terug, kinderen van BSO halen, boodschappen doen – ‘ik sta weer in de verkeerde rij voor de kassa’ -, koken, sporten, eetafspraakje maken, online wat kopen en nog even Facebook en dan… 22.30 uur. Naar bed.

Wat zijn we druk tegenwoordig.

Want we hebben een goede baan, eigen zaak, gezin – dus veel verantwoordelijkheid – en willen wat van ons leven maken.

Maar dat altijd maar bezig zijn, kost ons veel. Het kost ons rust, vreugde, creativiteit en tijd om op te laden en te herstellen.

Praktische tips

Daarom nam ik tijdens mijn vakantie in Bergen aan Zee het boek ‘Nooit meer te druk’ mee van de psycholoog Tony Crabbe. Een aanrader. Het boek staat vol met praktische tips die allemaal gebaseerd zijn op uitgebreid psychologisch onderzoek.

Weet je bijvoorbeeld waarom multitasken niet werkt?

En waarom ‘hard werken’ op termijn contraproductief is?

Of waarom ons brein automatisch de neiging heeft om makkelijke taken te doen (bijvoorbeeld e-mails checken) in plaats van moeilijke taken zoals iets nieuws en creatiefs schrijven?

Maar, weten wat goed voor je is (de tips van Tony Crabbe) en dat daadwerkelijk toepassen in je leven zijn twee verschillende zaken. Niet voor niets is de uitdrukking: de weg naar de hel is geplaveid met goede voornemens. Met De Innerlijke Bevrijding je die goede voornemens wel werkelijkheid laten worden.

Het boek ‘Nooit meer te druk’ van Tony heeft mij geïnspireerd om de zaken anders aan te pakken. In deze video vertel ik je meer over het boek, heb ik waardevolle tips en vertel ik wat ik zelf ga veranderen.

Wil je het ook nooit meer te druk hebben?
Als dit voor jou een onderwerp is dat in je leven speelt, dan kun je overwegen om hier een persoonlijke sessie op te doen of deel te nemen aan de transformerende 2-daagse De Ontdekking.

Wil je meer weten over transformatie, bewustwording en heling? Op De Facebook-pagina van De Innerlijke Bevrijding deel ik mijn laatste inzichten, meditaties en oefeningen.

Al mijn video’s vind je op mijn YouTube-kanaal. Ik hoop dat ze je inspireren!

Button: Voel je fit, vrij & happy! Doe mee met De Ontdekking!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie