Meditatie om je energie beter te laten stromen

,


Je energieveld bevat je levensenergie en is dus erg belangrijk voor je. Het bepaalt je gezondheid, hoe je voelt en hoe je tegen het leven aan kijkt.  Hoe kun je je energie beter laten stromen?

Je energieveld krijgt zijn energie via 7 energiecentra, in het Sanskriet ‘chakra’s’ genoemd. Als deze centra sterk en gezond zijn, dan nemen ze energie op en voel jij je goed. Elk van deze centra is verbonden met een levensthema. Zo is het centrum in je bekken verbonden met ‘je fundament’: voel je je krachtig en veilig? Het centrum in je hart representeert je vermogen om je hart te openen en liefde te geven en te ontvangen. Als de belangrijkste levensthema’s bij jou in balans zijn, dan zijn je energiecentra sterk en voel je je krachtig.

Energiecentra en levensthema’s

In deze video vertel ik eerst waar de verschillende energiecentra zich in het lichaam bevinden en met welke levensthema’s ze te maken hebben. Daarna doe ik een meditatie met je en leid ik je door alle energiecentra heen. Je ontdekt of de centra goed werken of dat je ergens een blokkade voelt. Een blokkade is altijd het gevolg van een opgeslagen emotie die veroorzaakt is door een beperkende overtuiging.

7 Energiecentra

De 7 energiecentra geven hun energie direct door aan het lichaam. Als een energiecentrum niet goed werkt, dan krijgen de organen die van deze centra afhankelijk zijn dus minder of zelfs vervormde energie. Zo bevindt het tweede energiecentrum zich in je buik en heeft dat centrum te maken met je vermogen om emoties te voelen en daarna ook weer los te laten. Dit energiecentrum ter hoogte van je buik geeft zijn energie door aan onder andere je darmen, nieren en bijnieren.

Als je de neiging hebt om emoties te onderdrukken – zoals ikzelf vroeger veelvuldig deed -, dan werkt dit energiecentrum niet goed meer. Je darmen krijgen dan minder of vervormde energie. Zo had ik toen ik begin 20 was een spastische darm en candida albicans (een schimmelinfectie) in mijn darmen. Pas toen ik mijn emoties ging toelaten en voelen, krijg dit energiecentrum weer meer energie en verdwenen de klachten in mijn darmen.

De levensthema’s die energiecentra representeren

De 7 energiecentra bevinden zich in de ruggengraat. Dit zijn de thema’s waar ze mee te maken hebben:

7e centrum – inspiratie
6e centrum – intuïtie en visie voor je leven
5e centrum – communicatie, jezelf uiten
4e centrum – vermogen om je hart open te hebben
3e centrum – overtuigingen (dienen je overtuigingen jou?)
2e centrum – toestaan en loslaten van emoties
1e centrum – je fundament (is het leven veilig) en je vermogen je lichaam te bewonen

Het is mijn wens voor jou dat deze meditatie je inzicht geeft in de kwaliteit van je energiecentra en dat die je helpt om je centra nog beter te laten werken!

Button: Voel je fit, vrij & happy! Doe mee met De Ontdekking!

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie