Iemands energieveld lezen

,
energieveld

Door op een goede en zuivere manier naar iemands energieveld te ‘kijken’, kun je iemand beter helpen om zijn of haar kwesties te transformeren.

Aan het begin van een sessie vraag ik altijd aan degene met wie ik de Innerlijke Bevrijding doe of ik zijn of haar energieveld mag ‘lezen’. Door goed naar het energieveld te kijken kom ik doorgaans nog meer te weten over de kwestie. Ik kijk onder meer in hoeverre de betreffende persoon geaard is, of hij zijn energieveld helemaal inneemt, de sterkte van de chakra’s en of er energielekken of energetische ‘lijntjes’ met mensen zijn die hem energie kosten.

Om het veld van een ander goed te kunnen lezen is het belangrijk om jezelf ‘uit te zetten’. Daarmee bedoel ik dat je helder en aanwezig bent en zonder gekleurde bril naar de ander kijkt.

Voorwaarde daarvoor is dat je je eigen kwesties zo goed mogelijk hebt opgeruimd. Anders is de kans groot dat je je eigen issues op de ander projecteert en je dus eigenlijk in de spiegel aan het kijken bent.

Innerlijk conflict

Als iemand ziek is of een lichamelijke klacht heeft, kijk ik ook naar het zieke lichaam(sdeel). Vaak zit hier veel ‘lading’ op. Met lading bedoel ik vervormde energie, oftewel onderdrukte en opgeslagen emoties. Zo ook bij Claudia. Claudia had al enige tijd een infectie aan haar neus. Infecties hebben bijna altijd te maken met een innerlijk conflict. Het energieveld rondom haar neus was rood: hierin lag woede opgeslagen. Die boosheid kwam tijdens de sessie die ik met haar deed gemakkelijk bij Claudia naar boven en bleek te maken te hebben met haar ouders. Haar vader en moeder waren volgens Claudia behoorlijk kritisch en hadden allerlei verwachtingen over wat zij met haar leven zou moeten doen. Claudia liet echter nooit aan haar ouders blijken dat ze genoeg had van hun commentaar.

De auraschil bij Claudia was zwak, onder meer omdat ze moeite had met grenzen stellen. Door die zwakke auraschil had de energie van haar ouders – met hun meningen en bijbehorende emoties – zich als het ware in Claudia’s energieveld genesteld. En dat maakte haar boos. Nadat Claudia haar woede had gevoeld, zag ik dat de rode energie in haar energieveld minder vurig was geworden. De kleur veranderde in oranje. Dat betekende dat er nog steeds een emotionele lading zat in het energieveld rondom haar neus. Pas als het energieveld transparant kleurt, is er namelijk geen lading meer.

Geen invoelend vermogen

De oranje energie bleek te maken te hebben met frustratie. Claudia wist niet hoe ze met de situatie met haar ouders moest omgaan. Ze vroeg zich af: ‘Hoe kan ik nu opeens mijn grenzen aan hen gaan aangeven? Ik heb dat nooit gedaan’.

Tenslotte heb ik Claudia begeleid om de energie van haar ouders uit haar veld te zetten en haar aura te vullen met haar eigen levensenergie. Claudia vergaf zichzelf dat ze nagenoeg nooit grenzen stelde en zag vanuit de Bron – het vrije bewustzijn dat ze is – in hoe zij dit voortaan kan doen: eenvoudigweg door aan haar ouders aan te geven als iets haar niet bevalt. Het is daarbij belangrijk – zo zei de Bron in Claudia – om dat zonder emoties te doen, zodat haar ouders het gemakkelijk kunnen horen wat ze te zeggen heeft.

Ook vergaf Claudia haar ouders hun gebrek aan invoelend vermogen waardoor ze steeds over Claudia’s grenzen gingen. Haar ouders waren zo ver verwijderd van hun eigen gevoel dat ze er niet bewust van waren dat ze over de grenzen van hun dochter gingen.

Na de sessie was de emotionele lading rondom de neus van Claudia verdwenen. Als laatste vulde ze het energieveld rondom haar neus met liefde, zodat die liefde de ruimte kon vullen waar eerst de emotionele lading zat.

Zelf je energieveld waarnemen

Iedereen kan het leren om zijn eigen energieveld waar te nemen. Door je blik naar binnen te richten kun je via je lichaam voelen waar de levensenergie goed en waar het minder goed stroomt. Daarna kun je (zelf) een sessie van de Innerlijke Bevrijding doen om de energie weer optimaal te laten stromen.

Wil je ook je energieveld versterken?

 Als dit voor jou een onderwerp is dat in je leven speelt, dan kun je overwegen om hier een persoonlijke sessie op te doen of deel te nemen aan de transformerende 2-daagse De Ontdekking

Wil je meer weten over transformatie, bewustwording en heling? Op De Facebook-pagina van De Innerlijke Bevrijding deel ik mijn laatste inzichten, meditaties en oefeningen. 

Al mijn video’s vind je op mijn YouTube-kanaal. Ik hoop dat ze je inspireren!

Button: Voel je fit, vrij & happy! Doe mee met De Ontdekking!

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie