De uitdagingen van ‘nieuwetijdskinderen’

hooggevoelig meisje, nieuwetijdskind

Nieuwetijdskinderen – kinderen die hooggevoelig zijn – vinden het vaak moeilijk om in deze wereld te zijn.

Waarschijnlijk ken je ze wel: ‘nieuwetijdskinderen’. Je herkent ze vaak aan hun dunne huid en wijze blik: ze zien eruit als engeltjes zonder vleugels. Het zijn liefdevolle zielen, intuïtief, gevoelig, authentiek en creatief. Ze zijn de voorbode van de nieuwe mens op aarde: de mens die minder vanuit het ego en meer vanuit zijn ziel leeft.

Wat zijn de uitdagingen van deze nieuwetijdskinderen? Het leven van deze kinderen gaat namelijk niet altijd over rozen: als er niet goed met hun gevoeligheid wordt omgaan dan kunnen ze als ongestructureerd, overgevoelig, hyperactief, sociaal onhandig, niet aanwezig of dromerig worden ervaren.

Niet goed in lichaam geïncarneerd

En dan zijn ze op eens niet meer ‘die engeltjes’ maar ‘probleemkinderen’. Ze krijgen dan vaak labels als autistisch, syndroom van Asperger, PPS-NOS, ADD of ADHD.

Waardoor worden de problemen van deze kinderen veroorzaakt? Nieuwetijdskinderen zijn vaak niet goed in hun lichaam geïncarneerd. Hun bewustzijn hangt als het ware gedeeltelijk boven hun lichaam. Het is net alsof hun geest niet volledig tot in hun onderbenen is ingedaald. Ze zijn weinig aards. Ze identificeren zich niet zo zeer met hun stoffelijke lichaam, maar meer met vormeloos bewustzijn: de Bron, de dimensie waar wij allen als ziel vandaan komen.

Deze kinderen zijn zo verbonden met de Bron dat het alledaagse leven op aarde daar nogal schril bij afsteekt. Ze ervaren de wereld als koud en hard: mensen doen elkaar pijn. Omdat het ervaren van pijn niet prettig is, kiezen ze er onbewust voor om losjes met hun lichaam verbonden te zijn. Zo kunnen ze er elk moment ‘uitfloepen’. Vlak voor het moment dat ze pijn ervaren, trekt hun bewustzijn zich terug en zweeft het voor een deel boven hun lichaam. Ze zijn dan als het ware niet ‘thuis’. Daardoor worden ze vaak als dromerig en ongestructureerd ervaren.

Bovendien geloven ze vaak: ‘Als ik ervoor kies om mijn lichaam helemaal te bewonen, dan verlies ik het contact met de Bron’. En dat willen ze niet: hun essentie is hun houvast.

Groot vermogen om waar te nemen

Nieuwetijdskinderen hebben vaak een ruim waarnemingsvermogen en zijn wijs. Zo deed ik een sessie met de zesjarige David. Hij ziet op elke straathoek geesten lopen en leeft voortdurend in twee werelden: de fysieke en de onstoffelijke. Hij kan het zien van die geesten niet ‘uitzetten’. Soms heeft hij er genoeg van en wordt hij bang. De sessie ging erover dat hij de geesten mag accepteren en er niet bang voor hoeft te zijn.

Een andere sessie deed ik met de ‘eigen-wijze’ Chantal van 18 jaar. Haar vader had Chantal naar mij toegestuurd omdat ze af en toe cocaïne gebruikt. Toen ze tijdens de sessie haar essentie ervoer vertelde Chantal mij dat het af en toe gebruiken van cocaïne in deze fase van haar leven goed is voor haar. Vanuit haar ziel zei ze: ‘Ik geniet er van, ik stop er over een paar maanden mee en dan ga ik kinderen voorlichting geven over drugs’. Het klonk beslist niet als een verslaafde die loog; ze beschreef haar levensopdracht.

Wat hebben nieuwetijdskinderen nodig om goed in deze wereld te functioneren? Ze mogen leren om hun lichaam meer te bewonen en verbonden te zijn met hun lichaam. Dat zal opgeslagen emotionele pijn naar boven brengen en waarschijnlijk de gedachten dat ze niet in deze wereld willen zijn. Als ze de opgeslagen pijn alsnog volledig voelen zullen ze merken dat ze die verdwijnt. Pas daarna zullen ze werkelijk ‘ja’ kunnen zeggen tegen hun leven op aarde. Bovendien zullen ze ontdekken dat ze in de wereld kunnen zijn en tegelijkertijd de Bron kunnen ervaren.

Werkelijk ja-zeggen tegen het leven!

Als ze werkelijk ‘ja’ zeggen tegen hun leven en deze wereld, dan brengen ze hemelse kwaliteiten op de aarde. Kwaliteiten waar onze wereld vol met pijn naar smacht. Jezus kondigde deze generatie kinderen als volgt aan: ‘Zalig de zachtmoedigen,
want zij zullen de aarde beërven’.

Wil je je gevoelige zoon of dochter helpen?

 Heb je een nieuwetijdszoon of -dochter, dan kun je overwegen om hier met hem of haar een persoonlijke sessie op te doen of zelf deel te nemen aan de transformerende 2-daagse De Ontdekking. Door deel te nemen aan de workshop kun je zien hoe je je zoon of dochter het beste kunt helpen en hoe je het beste met hooggevoeligheid kunt omgaan.

Wil je meer weten over transformatie, bewustwording en heling? Op De Facebook-pagina van De Innerlijke Bevrijding deel ik mijn laatste inzichten, meditaties en oefeningen. 

Al mijn video’s vind je op mijn YouTube-kanaal. Ik hoop dat ze je inspireren!

Button: Voel je fit, vrij & happy! Doe mee met De Ontdekking!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie