Leegte ervaren. Wat kun je doen?

Leegte ervaren is pijnlijk. Het leven voelt dan als zinloos.

Het goede nieuws: je kunt dit transformeren. De leegte die je voelt is namelijk het voorstadium van het ervaren van wie je werkelijk bent: oneindig bewustzijn, liefde, vrijheid.

Het zijn vaak gevoelige mensen die deze leegte ervaren. Jammer genoeg lukt het hen niet om de stap te maken van leegte naar totale vrijheid (jezelf kennen als het oneindige bewustzijn).

Leegte willen dempen
Misschien herken je het? Omdat het ervaren van leegte pijnlijk is, wil je dit gevoel waarschijnlijk ‘dempen’: onbewust wil je deze leegte opvullen. En dat zorgt er wellicht voor dat je alcohol gaat drinken, roken, drugs gebruiken of stort je je bijvoorbeeld van het ene avontuur in het andere.

Die ‘leegte’ en zinloosheid is niet de definitieve en absolute staat van het leven: het is eigenlijk nog een vorm van een emotie. Als je de leegte namelijk echt gaat voelen en je gaat naar het hart van die leegte, dan zul je merken dat de leegte oplost. En dat ‘onder’ die leegte het oneindige bewustzijn, de ruimte en stilte is die je bent.

Leegte wordt ruimte
Of zoals een deelnemer aan onze 2-daagse ‘Voel je fit, vrij & happy!’ zei nadat hij een sessie had gedaan op het gevoel van die leegte: ‘De leegte is ruimte geworden’.

Beter had hij het niet kunnen zeggen.

Wat is het verschil tussen leegte en ruimte? Jezelf als leegte ervaren is pijnlijk. Jezelf als ruimte ervaren is bevrijdend. In deze staat van zijn ben je vrij en vreugdevol. Je kent jezelf als het oneindige bewustzijn zelf.

Als je dat werkelijk voelt, verdwijnt de noodzaak om de leegte op te vullen. En dus verdwijnt de neiging om jezelf te verdoven met sigaretten, drugs of andere zaken.

Als je jezelf als ruim en onpersoonlijk bewustzijn ervaart, dan wordt het leven zinvol. In deze staat van zijn ben je ongeconditioneerd en vrij.
De zin van het leven is volgens mij om steeds meer vanuit die staat van zijn te leven.

Wil je de leegte ook transformeren en het leven als zinvol ervaren?
Dan kun je overwegen om een persoonlijke sessie te doen of deel te nemen aan de transformerende 2-daagse ‘De Ontdekking: Voel je fit, vrij & happy!’.

Wij – Judith en Arjen – vinden het erg fijn om je verder te helpen!

Wil je meer weten over transformatie, bewustwording en heling? Op De Facebook-pagina van De Innerlijke Bevrijding delen wij onze laatste inzichten, meditaties en oefeningen.

Alle video’s vind je op ons YouTube-kanaal. We hopen dat ze je inspireren!

Button: Voel je fit, vrij & happy! Doe mee met De Ontdekking!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie