Waarom goed geaard zijn super belangrijk is + meditatie

,

Wil je de volgende eigenschappen versterken in jezelf?
– vitaler zijn
– makkelijker je grenzen aangeven
– krachtig de gewenste actie nemen
– een sterk afweersysteem hebben
– zelfverzekerder zijn
– jezelf krachtiger voelen

Dan is er maar één eigenschap die je hoeft te versterken: goed geaard zijn.

Volledig aanwezig in je lichaam

Goed geaard zijn betekent dat je met je aandacht, met je bewustzijn, volledig aanwezig bent in je lichaam. Je bewoont je lichaam als een huis en je staat elk gevoel in je lichaam toe.
Daardoor kun je je vanuit je lichaam verbinden met de aarde en zo de aarde-energie opnemen.

Geeft de aarde energie dan? Jazeker, die energie is krachtig en stroomt opwaarts: het gaat vanuit de aarde door je benen, via je bekken door je ruggengraat naar boven. Die energie is jouw levenskracht.

Hoge prijs

Veel mensen ervaren de energie van de aarde niet, juist omdat ze met hun aandacht in hun hoofd zijn. Daardoor verbind je je bewust of onbewust minder goed met de energie van de aarde. Voor niet goed geaard zijn betaal je een hoge prijs voor: je voelt je vaker onveilig, je gezondheid is niet optimaal, bent vaker moe, je merkt dat je soms liever op de bank ligt dan actie neemt of je vindt het lastig om je te verweren tegen mensen die sterk hun mening geven of zelfs dominant zijn.

Er zijn twee belangrijke redenen waarom veel mensen tegenwoordig zo slecht geaard zijn. Veel mensen onderdrukken hun emoties die ze in hun lichaam voelen en trekken zo hun aandacht terug uit hun lichaam. Daarmee verminderen ze de levenskracht in hun lichaam.

Veilig voelen op de wereld

De tweede reden heeft te maken met je veilig voelen op de wereld. Mensen die slecht geaard zijn vinden deze aarde vaak een onprettige plek: mensen kunnen je kwetsen, je moet van alles voor je gevoel, er is herrie, vervuiling etc. Dat zorgt er bij veel mensen voor dat ze zich innerlijk van de aarde verwijderen: ze trekken letterlijk hun bewustzijn (hun aanwezigheid) terug uit hun voeten en onderbenen. Alsof ze zo minder contact maken met al die nare zaken op aarde.

Als je deze planeet ook niet zo’n prettige plek vindt en niet zo goed geaard bent, dan heb ik goed nieuws voor je: de aarde-energie is niet hetzelfde als die onprettige situaties op aarde…
De aarde-energie is ALTIJD POSITIEF (en dat kan van de omstandigheden op aarde niet gezegd worden). De energie die de aarde geeft is altijd bekrachtigend, altijd steunend, altijd helend.
Het is echt veilig om je voor de aarde-energie te openen! Het zal je veel goeds brengen.

In deze video leg ik je uit waarom de energie van de aarde zo belangrijk is en doe ik een krachtige meditatie waarin je je vermogen om de aarde-energie op te nemen enorm versterkt.

Wil je ook beter geaard zijn?

Als je ook beter wilt aarden, dan kun je overwegen om hier een persoonlijke sessie op te doenof deel te nemen aan de transformerende 2-daagse De Ontdekking.

Wil je meer weten over transformatie, bewustwording en heling? Op De Facebook-pagina van De Innerlijke Bevrijding deel ik mijn laatste inzichten, meditaties en oefeningen.

Al mijn video’s vind je op mijn YouTube-kanaal. Ik hoop dat ze je inspireren!

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie