Hoe kun je je eigenwaarde verhogen?

, ,

Lage eigenwaarde heeft veel nadelige gevolgen. Je partner zal je weinig respectvol behandelen, de baan die je graag wilt zal je niet krijgen of in een groep voel je je niet op je gemak.

Al deze problemen gaan over identificatie: je ziet jezelf als minder dan een ander.

Natuurlijk is het mogelijk om een hoge eigenwaarde te hebben. Zonder dat je arrogant wordt. Het zal je veel positiefs brengen op alle gebieden van je leven.

Hoe zorg je er dan voor dat je een hogere eigenwaarde krijgt ? Het draait erom te zien wie je echt bent.

5 stappen naar een hogere eigenwaarde:

  1. Wat zou het je opleveren als je een hogere eigenwaarde zou hebben?
  2. Als je weet wat een hogere eigenwaarde je zou opleveren; is het dan je intentie om jezelf als waardevol te zien?
  3. Kun je zien dat een lage eigenwaarde uiteindelijk niet meer is dan een verzameling gedachten over jezelf? Zoals: Ik ben niet goed, Ik ben anders, wie ben ik om succesvol te zijn etc.
  4. Gedachten over wie je bent zijn niet de waarheid. De waarheid over wie je bent vind je ‘voorbij’ je gedachten.
  5. In essentie ben je bewustzijn. Zodra je dat ervaart, voel je rust, stilte en vertrouwen. En weet je dat je waardevol bent. Zonder dat je arrogant wordt.

Met je transformatie beginnen

Als je een lage eigenwaarde hebt, dan is het belangrijk dat je stap voor stap gaat inzien dat alle verhalen en overtuigingen die je over jezelf gelooft helemaal niet waar zijn. Het zijn interpretaties, maar niet per se ‘de waarheid’. Het dient je niet dat je lijdt onder je eigen overtuigingen. Daarom is het belangrijk om een helingsproces aan te gaan, waarin je erkent wat je allemaal gedacht en gevoeld hebt. En vervolgens de mensen en situaties die je pijn hebben gedaan vergeeft. De Innerlijke Bevrijding is daar een goede en krachtige methode voor.

Wil je je eigenwaarde vergroten?

Als dit voor jou een onderwerp is dat in je leven speelt, dan kun je overwegen om hier een persoonlijke sessie op te doen of deel te nemen aan de transformerende 2-daagse De Ontdekking. Ik wens je een hoge eigenwaarde toe!

Wil je meer weten over transformatie, bewustwording en heling? Op De Facebook-pagina van De Innerlijke Bevrijding deel ik mijn laatste inzichten, meditaties en oefeningen.

Al mijn video’s vind je op mijn YouTube-kanaal. Ik hoop dat ze je inspireren!

 

Button: Voel je fit, vrij & happy! Doe mee met De Ontdekking!

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie