Meditatie: Je bent niet het lichaam, maar bewustzijn

We zijn geneigd om ons te identificeren met gedachten, emoties, werk, studie, rol in het gezin, nationaliteit, bezit, hobby’s etc. Maar dit is niet wie je bent. Want al deze identificaties kunnen veranderen.

Wie je echt bent, is altijd wie je bent: dat is onveranderlijk.

De grootste troef van het ego is identificatie met het lichaam. Vanuit het perspectief van het ego ben je het lichaam. Het ego gelooft: ‘Als het lichaam ophoudt te bestaat, als ik dood ben, ben ik er niet meer’. En dat maakt angstig.

Eindeloos bewustzijn

Maar je bent het lichaam niet. Je bent bewustzijn. Eindeloos bewustzijn waarin het lichaam als ervaring opkomt. Dat moet je niet zo maar geloven of juist verwerpen. Onderzoek voor jezelf of dat inderdaad zo is.

Zodra je jezelf steeds meer gaat ervaren als bewustzijn, dan zal je merken dat je veel minder angsten en andere emoties krijgt. Om emoties te ervaren moet je je identificeren met ‘een persoon’. Jij bent de eindeloze ruimte waarin gedachten, emoties en de hele wereld opkomt. Dit is wat in de advaita het ‘padloze pad’ wordt genoemd.

Daarom doe ik in deze video een meditatie waarin je kunt ervaren dat je niet het lichaam bent maar bewustzijn.

Wil je jezelf ook als bewustzijn ervaren?

Als dit voor jou een onderwerp is dat in je leven speelt, dan kun je overwegen om hier een persoonlijke sessie op te doen of deel te nemen aan de transformerende 2-daagse De Ontdekking.

Wil je meer weten over transformatie, bewustwording en heling? Op De Facebook-pagina van De Innerlijke Bevrijding deel ik mijn laatste inzichten, meditaties en oefeningen.

Al mijn video’s vind je op mijn YouTube-kanaal. Ik hoop dat ze je inspireren!

Button: Voel je fit, vrij & happy! Doe mee met De Ontdekking!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie