Hoe ga je op een gezonde manier met je boosheid om?

,

Maar weinig mensen hebben in hun leven geleerd om op een goede manier met boosheid om te gaan. Terwijl dat een emotie is die we allemaal zo nu en dan ervaren. Sommige mensen leven hun woede volledig uit en maken dus vaak ruzie. Anderen onderdrukken of ontkennen hun kwaadheid; en dat is erg slecht voor je gezondheid en geestelijk welbevinden. Beide manieren zijn dus verre van optimaal. 

Rationaliseren en projecteren

Andere ongezonde en onbewuste manieren om met je woede om te gaan zijn: rationaliseren en projecteren. Voor je gezondheid is dat slecht omdat kwaadheid vervormde levensenergie is. Het is negatieve energie. Als je kwaadheid rationaliseert of projecteert (op een ander), dan onderdruk je de boosheid eigenlijk. Je slaat de negatieve energie van de woede dan op in je lichaam en energieveld.

Een goede manier om met boosheid om te gaan is de energie ervan te voelen. En jezelf daar even de tijd voor te gunnen. Gewoon door even te gaan zitten en de energie van de woede door je heen te laten gaan.

Na een minuutje is de woede meestal weg. En dan ben je weer vrij. 🙂

Uiteindelijk levert dit je veel op. Door de kwaadheid weer toe te staan ga je weer je passie, daadkracht en levenszin ervaren.

Maar dat wil niet zeggen dat je je boosheid moet cultiveren. Want uiteindelijk ontstaat boosheid door jouw verzet tegen een situatie.

Door ‘ja’ te zeggen tegen elke situatie in je leven zul je veel minder woede en irritaties gaan ervaren. En dat maakt het leven leuker. 🙂

Last van boosheid? Doe er zelf wat aan!

Als dit voor jou een onderwerp is dat in je leven speelt, dan kun je overwegen om hier een persoonlijke sessie op te doen of deel te nemen aan de transformerende 2-daagse De Ontdekking.

Wil je meer weten over transformatie, bewustwording en heling? Op De Facebook-pagina van De Innerlijke Bevrijding deel ik mijn laatste inzichten, meditaties en oefeningen.

Al mijn video’s vind je op mijn YouTube-kanaal. Ik hoop dat ze je inspireren!

2 antwoorden
 1. Mona
  Mona zegt:

  Beste Arjen,
  Zou zo graag geholpen willen en hulp heb ik nodig!!
  Ik slik medicijnen rustgevers dit helpt mij om rustig te blijven.
  Ik loop hier tegen ik kan soms niet naar buiten voor teveel prikkels en loop dan helemaal leeg geen energie meer!!
  Ik heb alternatieve hulp gezocht heeft even geholpen maar ben nu beland bij het ggz. Ik loop ook met angst en paniekgevoelens ook hier heb ik medicijnen voor. Wat ik wil duidelijk maken is dat je emoties mag voelen maar door de medicijnen word dat dan weer afgeremd wanneer kan ik afbouwen en gewoon weer leven in vrijheid want ik leef op het moment alsof ik in een gevangenis zit en af en toe mag luchten. Gelukkig ben ik niet depressief ( wel gehad door zware medicatie) dit wil ik dus voorkomen !!
  Wil leven in vrijheid!!! Ik weet het echt niet meer
  Heb jij advies voor mij.
  Groeten moon

  • Arjen Slijp
   Arjen Slijp zegt:

   Beste Moon,
   Excuus voor het late antwoord. De kunst is om vooral te onderzoeken waardoor bepaalde emoties zijn ontstaan. Welke overtuigingen liggen eronder? Dat kun je ook goed doen als je bepaalde onderdrukkende medicijnen slikt. De methode De Innerlijke Bevrijding die ik heb ontwikkeld werkt daar heel goed bij. Wellicht is het een idee dat je mijn gratis video-workshop bekijkt (zie de homepage). Veel succes! Met een hartelijke groet, Arjen

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie