Hoe kun je het pesten stoppen?

,

Pesten is niet meer van deze tijd. Zowel degene die gepest wordt als de pester heeft een probleem – al lijkt dat bij de pester niet zo te zijn -: gepest worden en de neiging om te pesten komt meestal voort uit emotionele pijn en diepe, onbewuste conditionering. Ook bij de pester? Ja, ook bij hem of haar.
Natuurlijk is het belangrijk om kinderen (en volwassenen) die gepest worden vaardigheden te leren zodat ze sociaal sterker worden. Nog belangrijker is het om te kijken naar het bewustzijn van degene die gepest wordt alsook van de pester. Wat geloven ze over zichzelf? Wat is hun pijn en wat zijn de onwaarheden die ze over zichzelf geloven?

Onzekerheid

Kinderen die je gepest worden voelen zich vaak onzeker. Doordat ze die onzekerheid uitstralen zijn ze een makkelijk prooi voor kinderen die zich eigenlijk ook onzeker voelen, maar door de aanval in te zetten – te pesten – die kunnen verbloemen. Kinderen die gepest worden mogen vooral leren om zich weer zeker te voelen. Het is belangrijk dat ze weten en voelen dat ze goed zijn zoals ze zijn. Een assertiviteitscursus wat vaak gedaan wordt kan enigszins helpen. Nog beter is om het om het probleem bij de oorzaak aan te pakken: met De Innerlijke Bevrijding helpen we kinderen om zich weer zeker te voelen. 

Jaloers

Kinderen die vaak pesten hebben een even groot probleem als kinderen die gepest worden. Al zullen de meeste ouders dat niet zo zien. Vaak zijn kinderen die pesten op een dieper niveau jaloers op de kinderen die ze pesten. De pesters zien in die kinderen vaak iets authentieks, wat ze bij zichzelf al lang niet meer durven toestaan. Daarnaast is het zo dat pesters hun eigen frustratie, bijvoorbeeld over slechte schoolprestaties of over hun ouders die gaan scheiden, vaak uiten in het pesten.

Ook voor de pesters is het van het grootste belang om te zien waar hun gedrag vandaan komt. Sessies van De Innerlijke Bevrijding zijn daar een goed middel voor. 

Wil je stoppen met pesten of wil je niet meer gepest worden?

Als dit voor jou een onderwerp is dat in je leven speelt, dan kun je overwegen om hier een persoonlijke sessie op te doen of deel te nemen aan de transformerende 2-daagse De Ontdekking

Wil je meer weten over transformatie, bewustwording en heling? Op De Facebook-pagina van De Innerlijke Bevrijding deel ik mijn laatste inzichten, meditaties en oefeningen. 

Button: Voel je fit, vrij & happy! Doe mee met De Ontdekking!

Al mijn video’s vind je op mijn YouTube-kanaal. Ik hoop dat ze je inspireren!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie