Hoe kun je met minder moeite iets laten ontstaan?

gitarist

Meer genieten en minder moeite doen

Een van de weekenden van de Verdieping (eenjarig traject rondom De Innerlijke Bevrijding) gaat over creatie. Tijdens dit weekend ervaren de deelnemers dat creëren – of beter gezegd ‘laten ontstaan’ – vooral een innerlijk proces is. De meeste mensen denken bij het creëren van iets vooral aan hard werken. Als je bijvoorbeeld een bedrijf hebt en je wilt nieuwe klanten aantrekken dan zijn we geneigd om daarvoor moeite te gaan doen. Maar ‘moeite doen’ en ‘iets laten ontstaan’ gaan niet samen.

Creatie begint met een impuls vanuit je essentie – er komt een idee bij je op – die vervolgens door je heen stroomt, waardoor iets tot stand kan komen. Maar met moeite doen verkramp je en blokkeer je die stroom in jezelf.

Een impuls krijgen

Een impuls geeft aan wat via jou vorm wil krijgen. Het is alsof iemand je een mailtje in je hoofd ‘plant’: ‘Wat zou het een goed idee zijn als ik…. een studie begin in biologische landbouw’ of ‘mijn vriend Paul van vroeger weer eens bel’. Vervolgens is het de vraag: neem je die impuls serieus of sla je er geen acht op? In het laatste geval laat je een kans lopen en ben je ‘out of tune’. Gelukkig is je essentie geduldig en overvloedig: er komt altijd weer een nieuwe impuls op.

Maar met het luisteren naar de impuls is je creatie er nog niet. In het creatieproces kom je je beperkte overtuigingen en opgeslagen emoties tegen. Als je je daar niet bewust van bent zorgen die overtuigingen en emoties ervoor dat de creatie niet kan ontstaan. Stel, je voelt je al een tijdje niet zo goed en de impuls komt bij je op dat het belangrijk is om meer rust te nemen. Echter als je de overtuiging hebt dat rust nemen zonde van de tijd is, dan kan die impuls niet in jou ‘landen’. Pas als je die overtuiging loslaat, kan de impuls door je heen gaan en ga je de creatie ‘jezelf goed voelen’ belichamen. Dit bewustwordingsproces kun je enorm versnellen door er een sessie van de Innerlijke Bevrijding op te doen.

Niet kunnen wachten om te beginnen

In het laatste Creatieweekend van de Verdieping vertelde Marie dat ze voor zichzelf wilde gaan werken. Ze was al een paar maanden aan het wachten op inspiratie maar volgens haar kwam die maar niet. Toen ze hierop een sessie deed ontdekte ze tot haar verbazing dat ze allang wist wat ze wilde maar dat haar uitdaging veel meer lag in het vervolg hierop: namelijk er werkelijk van overtuigd zijn dat ze in staat is om een bedrijf op te zetten. Na de sessie straalde ze en kon ze niet wachten om te beginnen.

In de pauze kwam Willemijn naar me toe. ‘Wat als vanuit mijn essentie iets wil ontstaan wat ik eigenlijk helemaal niet zie zitten? Ik kreeg de impuls dat ik uitvaartverzorger zou kunnen worden. Maar ik wil dat helemaal niet. Al die dode mensen…’. Ik antwoordde: ‘Dit idee komt niet voor niets bij je naar boven. Waarschijnlijk heeft dit werk je veel te brengen. Ik raad je aan om met een sessie van de Innerlijke Bevrijding je weerstanden tegen dit werk op te ruimen. En daarna vanuit vrijheid te voelen of je dit werk wel of niet wilt doen’.

Kinderlijke behoefte

Tim had als creatiewens om muziek vanuit zijn essentie te maken. Hij is gitarist en vond dat hij meestal niet vanuit vrijheid speelde. Na het weekend over creatie mailde hij de groep deelnemers: ‘Toen ik zondag thuiskwam had ik een kinderlijke behoefte om meteen op mijn basgitaar te gaan spelen. Voorheen lette ik erop om vooral geen fouten te maken; nu speelde ik veel vrijer. Gisteravond had ik les en beheerste ik het (huiswerk)-nummer nog niet, maar toch ging ik opgewekt naar mijn leraar. Na 20 minuten kon ik het nummer volledig spelen! En dat was me in de 3 weken daarvoor – met veel oefenen – niet gelukt!’

Wil je met minder moeite creëren?

Als dit voor jou een onderwerp is dat in je leven speelt, dan kun je overwegen om hier een persoonlijke sessie op te doen of deel te nemen aan de transformerende 2-daagse De Ontdekking

Wil je meer weten over transformatie, bewustwording en heling? Op De Facebook-pagina van De Innerlijke Bevrijding deel ik mijn laatste inzichten, meditaties en oefeningen. 

Al mijn video’s vind je op mijn YouTube-kanaal. Ik hoop dat ze je inspireren!

Button: Voel je fit, vrij & happy! Doe mee met De Ontdekking!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie