Hoe kun je ruzie voorkomen?

Hoe kun je ruzie voorkomen? Ruzie is nooit fijn. Het kan je veel kosten: je relatie, een vriendschap of het succes en plezier in je werk. En toch is ruzie – zeker met wat oefenen – vrij makkelijk te voorkomen. Ik geef je een gouden tip waar je op kunt letten, zodat een situatie waarin je onenigheid met iemand hebt niet escaleert in ruzie.

Waar gaat je aandacht heen?

De sleutel voor het voorkomen van ruzie is dat je heel bewust bent van waar je aandacht naartoe gaat. Als iemand ons voor ons gevoel verbaal aanvalt, dan zijn we meestal sterk geneigd om ons te focussen op wat die ander tegen ons zegt. Waar valt hij of zij ons mee aan? Maar dan gaan we in de verdediging en zijn we meestal reactief. Veel sterker is het om je aandacht naar je eigen gedachten te brengen. Als iemand iets onaardigs tegen je zegt, wat zijn dan de gedachten in je hoofd. ‘Zie je wel ik ben niet goed?’ of ‘Ik word aangevallen dus ik moet me verdedigen’. Wat je ook denkt, het zijn de gedachten van het ego. Door je te richten op wat je denkt neem je het ego waar in plaats van dat je het voor waarheid aanneemt.
Soms echter, kan een patroon in ons zo sterk zijn dat er toch ruzie ontstaat. In dat geval raad ik je aan om er een sessie van de Innerlijke Bevrijding op te doen. Daarna is de lucht geklaard en ben jij weer vrij ☺.

Wil je ook ruzies voorkomen?

Als dit voor jou een onderwerp is dat in je leven speelt, dan kun je overwegen om hier een persoonlijke sessie op te doen of deel te nemen aan de transformerende 2-daagse De Ontdekking

Wil je meer weten over transformatie, bewustwording en heling? Op De Facebook-pagina van De Innerlijke Bevrijding deel ik mijn laatste inzichten, meditaties en oefeningen. 

Al mijn video’s vind je op mijn YouTube-kanaal. Ik hoop dat ze je inspireren!

Button: Voel je fit, vrij & happy! Doe mee met De Ontdekking!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie