Succesvol creëren: focus op ‘wat’ en niet op ‘hoe’

,

De krachtigste manier waarop je iets kunt laten ontstaan – een nieuwe stap in je carrière, vitaler zijn, een nieuw bedrijf opzetten, een sportieve prestatie – is door je voortdurend te richten op je doel (het ‘wat’). En niet zo zeer op ‘het hoe’.

Sabotages opruimen

Door je op het ‘wat’ te focussen komen overtuigingen, emoties, patronen en herinneringen omhoog. Dat zijn onbewuste conditioneringen die je van het bereiken van je doel afhouden. Het is wijs om die sabotages op te ruimen.

Meestal zijn we geneigd om ons te richten op het ‘hoe’. We gaan analyseren, vergelijken, plannen, strategie maken, hard werken en moeite doen. We denken dat als we uitvinden hoe iets moet, het uiteindelijk wel zal ontstaan. Maar wat je ook doet, je blijft dan overgeleverd aan je onbewuste conditioneringen.

Je perceptie verandert

Door je op het ‘wat’ te richten en in jezelf op te ruimen wat daar niet mee klopt, ontstaat het ‘hoe’ vanzelf. Want door dit proces is je perceptie veranderd; je bent vrijer geworden. Vanuit dit nieuwe en vrije bewustzijn doe je vanzelf datgene, dat nodig is om je doel te bereiken.

Je doel bepalen is voor een groot deel een mentaal proces: je ziet voor je wat je graag wilt. Je onbewuste conditionering is je overlevingsmechanisme en werkt het bereiken van je doel vaak tegen. Voorbeeld: je wilt een volgende stap in je carrière zetten en moet daarvoor je leiderscapaciteiten versterken. Je overlevingssysteem kan dit doel saboteren. Het gelooft bijvoorbeeld dat je afgewezen kunt worden als jij je nek uitsteekt.

Inspiratie en creativiteit

Het bereiken van je doelen wordt makkelijker als je eerst je onbewuste sabotages opruimt. De meest efficiënte manier daartoe is door een sessie te doen van De Innerlijke Bevrijding: tijdens zo’n sessie laat je de sabotages los en ervaar je jezelf als oneindig bewustzijn. Vanuit dit bewustzijn ontstaat inspiratie en creativiteit. En ook actie en daadkracht. En zo kun je vanuit vrijheid gemakkelijk en met plezier je doel bereiken.

Ook makkelijker creëren?

Als je je ook makkelijker wilt creëren, dan kun je overwegen om hier een persoonlijke sessie op te doen of deel te nemen aan de transformerende 2-daagse De Ontdekking.

Wil je meer weten over transformatie, bewustwording en heling? Op De Facebook-pagina van De Innerlijke Bevrijding deel ik mijn laatste inzichten, meditaties en oefeningen.

Al mijn video’s vind je op mijn YouTube-kanaal. Ik hoop dat ze je inspireren!

Button: Voel je fit, vrij & happy! Doe mee met De Ontdekking!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie