In 10 stappen je visie of droom realiseren

blonde-woman-1339848_1920

Of je nu je droombaan wilt, je vitaliteit wilt vergroten, een eigen bedrijf wilt opzetten of een positieve bijdrage wilt leveren aan de wereld. Alles begint bij een visie of een droom. Hoe kun je die visie of droom realiseren?

10 Stappen hoe je die kunt neerzetten.

Stap 1: dromen

Sta jezelf toe te dromen. Ga lekker op de bank of in het gras liggen en vraag jezelf af: Als alles mogelijk zou zijn, wat wil ik dan graag?

Stap 2: durf te kiezen

Waarschijnlijk heb je ideeën, wensen en dromen genoeg. Durf je een keuze te maken uit alles wat in potentie mogelijk is? Dus waar ga je voor? Als je niet kiest, houd je weliswaar alle opties open, maar zal je visie of droom niet realiseren.

Stap 3: het hefboom-effect

Waarom is het goed voor jou (nog beter: en voor je dierbaren) dat jij je visie of droom realiseert? Geef zoveel mogelijk redenen.

Het zogenaamde ‘hefboomeffect’ betekent hoe meer redenen jij hebt, hoe meer jij innerlijk gefocust bent op je doel. Als je je vitaliteit wilt vergroten, dan kunnen je redenen daarvoor bijvoorbeeld zijn: dat je ’s avonds nog wat kunt ondernemen, dat je leuker bent voor je partner, dat je meer energie hebt om te sporten etc. Geef minstens 20 redenen.

Stap 4: het waard zijn

Geloof je volledig dat je het waard bent om je visie of droom te realiseren?

Stap 5: ontkrachtende overtuigingen of emoties opruimen

Als je aan je visie of droom denkt, komen er dan ontkrachtende overtuigingen of emoties op, bijvoorbeeld angst of onzekerheid? Zo ja, ben je bereid om die overtuigingen en emoties op te ruimen (dat kan met De Innerlijke Bevrijding)?

Stap 6: vertrouwen

Heb je er volledig vertrouwen in dat het je lukt om je visie of droom neer te zetten?

Stap 7: actie nemen

Vind je je visie of droom zo belangrijk dat je actie wilt nemen? Dus doen wat nodig is? Elke dag weer?

Stap 8: geduld

Het realiseren van je visie of droom vraagt tijd. Ben je bereid om gedurende het proces geduldig te zijn? Ook als je niet direct resultaat ziet?

Stap 9: omgaan met ‘tegenslagen’

Tegenslagen bestaan niet. Er gebeurt alleen wat er gebeurt. Je denken zegt alleen dat er iets voorvalt dat niet mag gebeuren. Laat je dus niet weerhouden door die ‘tegenslagen’ en blijf gefocust op je doel.

Stap 10: leer van je ervaringen

Wil je gedurende het proces leren van je ervaringen? En ben je bereid te onderzoeken of je jezelf saboteert en waar nodig (andere) acties te nemen?

 

Heb je alle stappen doorlopen en heb je elke vraag positief beantwoordt? Mooi! Dan kan je aan de slag om jouw visie of droom waar te maken.

Wil je ook je visie of droom realiseren?

Als dit voor jou een onderwerp is dat in je leven speelt, dan kun je overwegen om hier een persoonlijke sessie op te doen of deel te nemen aan de transformerende 2-daagse De Ontdekking.

Wil je meer weten over transformatie, bewustwording en heling? Op De Facebook-pagina van De Innerlijke Bevrijding deel ik mijn laatste inzichten, meditaties en oefeningen.

Al mijn video’s vind je op mijn YouTube-kanaal. Ik hoop dat ze je inspireren!

Wil je meer weten over hoe de methode De Innerlijke Bevrijding jou in dit proces kan helpen? Vraag dan de 3 gratis video’s aan via de gelijknamige site.vrouw-bij-zee

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie