Hoe kun je beter in je vel zitten?

,

Veel mensen voelen zich emotioneel niet goed. Dat varieert van een permanente lichte onvrede tot ernstige depressieve klachten. In Nederland slikken zo’n 1 miljoen mensen dagelijks antidepressiva. Dat is enorm veel. Het is fijn dat dergelijke middelen bestaan; het helpt mensen om door moeilijke periodes te komen.

Wat kun je zelf doen om beter in je vel te zitten?

Kenmerken van niet lekker in je vel zitten

Allereerst: Wat merk je aan jezelf als je emotioneel niet in balans of misschien zelfs neerslachtig bent?

  • Je twijfelt aan jezelf
  • Je gaat meer piekeren
  • Je hebt een lage eigenwaarde
  • Je hebt weinig energie
  • Je vindt het lastig om met tegenslagen om te gaan en met emoties zoals teleurstelling of verdriet
  • Je bent bang om te falen
  • Je wordt minder creatief
  • Je werk en dagelijkse activiteiten kosten je meer moeite en je ziet er tegenop om iets te doen
  • Je hebt de neiging om niets te doen; je wil het liefste slapen of op de bank hangen.

Focus in je lichaam

Je kunt er zelf veel aan doen om je emotioneel beter te voelen.  Allereerst is het belangrijk dat je je aandacht – je focus – niet zo zeer in je hoofd hebt, maar dat je je aanwent om je focus in je lichaam te hebben. Als je niet lekker in je vel zit, zal je waarschijnlijk eerst een zwaarte bij jezelf voelen. Die zwaarte bestaat uit onderdrukte en opgeslagen emoties. Dat is de energetische lading die je met je meedraagt en waardoor je je niet lekker voelt. Het goede nieuws is dat je die lading stap voor stap kunt loslaten. Hoe? Door die opgeslagen emoties weer te gaan voelen.

Daarnaast is het belangrijk dat je gaat ontdekken welke gedachten en overtuigingen je hebt die die emoties bij je veroorzaken.

Zwaarte in jezelf ‘afbreken’

De zwaarte in jezelf wordt veroorzaakt door die negatieve gedachten. De meeste van deze gedachten zijn niet waar. Je denkt ze en neemt onbewust aan dat je ‘de waarheid denkt’. Als je (onbewust) bijvoorbeeld denkt ‘Ik ben niet goed zoals ik ben’, dan veroorzaakt dat emoties in je. Emoties zoals boosheid, angst en onveiligheid. De lading van die emoties hopen in je op en zo ontstaat die zwaarte.

Enerzijds is het dus belangrijk dat je die opgebouwde zwaarte in jezelf gaat afbreken (door de emoties alsnog te voelen). Anderzijds is het belangrijk dat je minder waarde hecht aan wat je denkt. Immers, je bent je gedachten niet.

Je bent ook je emoties niet. Wie ben je dan wel? Je bent in essentie rust en stilte waarin gedachten en emoties opkomen. Hoe meer je jezelf gaat ervaren als rust en stilte – bewustzijn – hoe positiever je zelfbeeld wordt. In het bewustzijn dat je in essentie bent zijn geen problemen.

Rust ‘overbrengen’ naar je energieveld

Vervolgens kun je wie jij bent in essentie – rust, stilte, wijsheid, bewustzijn – ‘overbrengen’ naar je energieveld. Je energieveld bevat je gedachten, emoties en patronen. Als je niet goed in je vel zit, is die zwaarte opgeslagen in je energieveld. Zodra je jezelf kunt ervaren als rust en stilte, kun je deze energie, dit bewustzijn ‘overbrengen’ naar je energieveld. Dat doe je met je intentie. De negatieve, lage energie vervang je daardoor door hoge energie.

In de video leg ik uit hoe je meer rust ervaart door je aandacht naar je lichaam te brengen. En ook hoe je meer serotonine kunt aanmaken – het hormoon waardoor je je goed voelt en wat in veel antidepressiva is verwerkt – door eenvoudigweg je handen op buik te leggen en ‘aanwezig’ te zijn in je buik.

Met de Innerlijke Bevrijding – de methode die ik heb ontwikkeld – kun je ervoor zorgen dat je beter in je vel zit. Tijdens een sessie laat je opgeslagen emoties los, krijg je diepe inzichten en ervaar je het oneindige bewustzijn dat je in essentie bent. De methode kun je zelf leren en ervaren tijdens de 2-daagse De Ontdekking.

Wil je ook lekkerder in je vel zitten?

Als je ook lekkerder wilt voelen, dan kun je overwegen om een persoonlijke sessie te doen of deel te nemen aan de transformerende 2-daagse De Ontdekking.

Wij – Judith en Arjen – vinden het erg fijn om je verder te helpen!

Wil je meer weten over transformatie, bewustwording en heling? Op De Facebook-pagina van De Innerlijke Bevrijding delen wij onze laatste inzichten, meditaties en oefeningen.

Alle video’s vind je op ons YouTube-kanaal. We hopen dat ze je inspireren!

Button: Voel je fit, vrij & happy! Doe mee met De Ontdekking!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie