Hoe kun je gelukkiger worden?

We willen allemaal gelukkig zijn. Maar is ‘gelukkig zijn’ wel het doel van het leven en moeten we dat dan wel nastreven? En wat doen we als we ons niet gelukkig voelen? We hebben vaak de neiging om geluk dan buiten onszelf te zoeken: we gaan winkelen, tv-kijken, op zoek naar een andere partner, een verre reis ondernemen, het huis verbouwen of stappen. En toch is dat niet de oplossing. Geluk ervaren is niet gekoppeld aan iets doen of ergens heengaan. Het is vooral Zijn.

Echt en blijvend geluk

Het ego is ons – het denkbeeldige kleine zelf – verleidt ons elke keer maar weer om ons geluk buiten onszelf te zoeken. Eigenlijk zegt het ego: als ik dit of dat heb, dan ben ik gelukkig en compleet. Maar dat gevoel van gelukkig en compleet zijn duurt maar even. Als snel hierna voel je je weer ontevreden en ga je weer op zoek naar het volgende dat jou gelukkig kan maken.

Echt blijvend en langdurig geluk vind je alleen in jezelf. In plaats van de deur naar buiten open te doen – je geluk vinden in de buitenwereld – doe je de deur naar binnen open. En daar vind je allereerst gedachten en emoties. Daaronder is een oase aan rust, gelukzaligheid en stilte. Met de methode De Innerlijke Bevrijding kun je dit ervaren.

In deze video vertel ik je drie tips om meer geluk te ervaren.

Wil je ook gelukkiger worden?

Als dit voor jou een onderwerp is dat in je leven speelt, dan kun je overwegen om hier een persoonlijke sessie op te doen of deel te nemen aan de transformerende 2-daagse De Ontdekking

Wil je meer weten over transformatie, bewustwording en heling? Op De Facebook-pagina van De Innerlijke Bevrijding deel ik mijn laatste inzichten, meditaties en oefeningen. 

Button: Voel je fit, vrij & happy! Doe mee met De Ontdekking!

Al mijn video’s vind je op mijn YouTube-kanaal. Ik hoop dat ze je inspireren!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie