Hoe kun je je creativiteit vergroten?

Creativiteit is de smeerolie van het leven. Het geeft je de mogelijkheid om je te uiten, om vorm te geven aan iets en om andere mensen te raken. We maken allemaal gebruik van creativiteit: of je nu boek schrijft, een nieuw bedrijf opzet, je kinderen aan het opvoeden bent of een probleem wilt oplossen. Veel grote kunstenaars zijn vaak spirituele mensen. In de popmuziek bijvoorbeeld Madonna, Prince, Michael Jackson, Lady Gaga en Pharell Williams (van de hit ‘Happy’). Zij hebben allemaal de bron van hun creativiteit ontdekt. En ze hebben daarvoor allemaal dezelfde vaste leverancier 🙂

2 Verschillende bronnen

Creativiteit kan uit 2 verschillende bronnen komen. Bij sommige kunstenaars ontstaat hun kunst uit hun persoonlijke pijn. Ze zijn boos, bang, teleurgesteld ergens over en dat heeft hen geïnspireerd om bijvoorbeeld een schilderij of een lied te maken. Veel pop-muziek komt uit deze bron. We kennen allemaal wel liedjes die gaan over verloren of nooit gekregen liefdes.

De andere bron van creativiteit is tijdloos en eindeloos. Zodra je het bewustzijn ervaart dat je in essentie bent, word je automatisch geïnspireerd. Deze vorm van creativiteit is per definitie zonder pijn. Want in het bewustzijn dat je in essentie bent, is geen emotionele pijn. Emoties kun je alleen ervaren als je je identificeert met een verhaal dat in je denken opkomt. Het bewustzijn dat je bent is juist het ‘zijn’ onder het denken.

Ook jij kunt creatief zijn. Alles is er al in het veld van potentie, het bewustzijn dat je bent. Je hoeft er alleen contact mee te maken.
Voor de oplettende kijker: de blauwe plek bij mijn linkeroog komt door een rechtse van mijn 6-jarige zoon tijdens het stoeien.

Wil je ook je creativiteit vergroten?

Als dit voor jou een onderwerp is dat in je leven speelt, dan kun je overwegen om hier een persoonlijke sessie op te doen of deel te nemen aan de transformerende 2-daagse De Ontdekking.

Wil je meer weten over transformatie, bewustwording en heling? Op De Facebook-pagina van De Innerlijke Bevrijding deel ik mijn laatste inzichten, meditaties en oefeningen.

Al mijn video’s vind je op mijn YouTube-kanaal. Ik hoop dat ze je inspireren!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie