Leuk gesprek over bewustzijn, het ego en je eigen pad lopen

 

Onlangs had ik een leuk gesprek met Patrick Kicken, mede-oprichter van nondualisme.nl en radio dj bij Veronica. We spraken onder meer over bewustzijn, het ego (en hoe dat bij iedereen anders werkt), ziekte & gezondheid en hoe je door bewuster te worden steeds meer je eigen pad gaat volgen.

Ego-structuren

Tijdens het gesprek in mijn praktijk hadden we het onder meer over de verschillende ego-vormen die er zijn. Er zijn een aantal basis ego-structuren, zoals bijvoorbeeld contact verliezen met je lichaam (dissociëren), je identificeren met prestaties, energie weghalen bij anderen, in je schulp kruipen (je schamen voor je emoties) en anderen manipuleren. Het zijn allemaal structuren die zijn ontstaan in de jeugd en die tot doel hebben om pijn te vermijden. De werkelijkheid is echter dat dit allemaal surrogaat-oplossingen zijn. Pas wanneer je jezelf steeds meer gaat herkennen als oneindig bewustzijn en je je daarmee identificeert kun je die patronen loslaten.

Bewustswording is de sleutel

Ook hadden we het over het herstel van de vermoeidsziekte ME/CVS en wat ik daar van heb geleerd voor de rest van mijn leven. De ziekte heeft me laten inzien dat bewustwording de sleutel is naar heling en herstel. Ook vertel ik over de manier die ik heb ontwikkeld – De Innerlijke Bevrijding – waarmee je die bewustwording kunt versnellen. Met een sessie van de methode De Innerlijke Bevrijding laat je opgeslagen emoties los, doorzie je het spel van het ego en krijg je diepe inzichten. Ook ga je daardoor steeds meer vanuit het bewustzijn leven dat je in essentie bent.

Sessies en workshops

Als een van deze onderwerpen in je leven speelt, dan kun je overwegen om hier een persoonlijke sessie op te doen of deel te nemen aan de transformerende 2-daagse De Ontdekking.

Wil je meer weten over transformatie, bewustwording en heling? Op De Facebook-pagina van De Innerlijke Bevrijding deel ik mijn laatste inzichten, meditaties en oefeningen.

Al mijn video’s vind je op mijn YouTube-kanaal. Ik hoop dat ze je inspireren!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie