Positieve ervaringen door uit je comfortzone te komen – 4 handige stappen


Als je iets gaat doen dat voor jou uitdagend is, dan krijg je een nieuwe ervaring. Dan kan er iets in je leven gebeuren dat je nog nooit hebt meegemaakt. Voorbeeld: Als je je nooit echt uitspreekt, dan zal je nooit ervaren wat het is om jouw standpunt te laten horen en te laten gelden.

‘Het leven begint aan het eind van je comfortzone’, zegt Paolo Coelho.

Die nieuwe, positieve ervaringen krijg je alleen als je uit je comfortzone stapt. Want die comfortzone houdt je klein.

Wat zijn nadelige gevolgen van je comfortzone?

Wat is dan eigenlijk je comfortzone? Je blijft in je comfortzone als je altijd min of meer hetzelfde doet. Je doet datgene dat je kent en dat vertrouwt is. Zo blijf je voor je gevoel veilig. Voorbeeld: het kan zijn dat je bijvoorbeeld al je hele leven met anderen – met je familie, gezin of vrienden – op vakantie gaat. Toch lijkt het je wel avontuurlijk om eens alleen op reis te gaan. Je ontmoet nieuwe mensen, bent op jezelf aangewezen en hebt tijd om je leven eens te overdenken. Maar toch durf je eigenlijk niet alleen op vakantie te gaan. Dan is met anderen op vakantie gaan je comfortzone.

Je comfortzone biedt je natuurlijk veiligheid. Aan de andere kant kost het in je comfortzone je ook veel: avontuur, creativiteit, onverwachte ontmoetingen, speelsheid. Noem maar op.

In deze video 4 krachtige stappen om positieve ervaringen te hebben die je nog nooit in je leven hebt gehad.

Wil je ook positieve ervaringen hebben door uit je comfortzone te komen?

Als dit voor jou een onderwerp is dat in je leven speelt, dan kun je overwegen om hier een persoonlijke sessie op te doen of deel te nemen aan de transformerende 2-daagse De Ontdekking.

Wil je meer weten over transformatie, bewustwording en heling? Op De Facebook-pagina van De Innerlijke Bevrijding deel ik mijn laatste inzichten, meditaties en oefeningen.

Al mijn video’s vind je op mijn YouTube-kanaal. Ik hoop dat ze je inspireren!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie