De betere wereld zijn wij

Wij leven in een wereld met problemen. Maar de wereld zijn wij.
Wij leven in een wereld met problemen. Maar de wereld zijn wij.

We leven in een uitdagende tijd. De vrede in Europa staat meer onder druk dan ooit en de vervuiling van Moeder Aarde neemt nog steeds dramatisch toe. Laatst landde ik op Schiphol en moest ik door zo’n dikke smoglaag heen die ik tot nu toe alleen kende van landen als China.

Wij leven in een wereld met problemen. Maar de wereld zijn wij. Dus zijn de problemen op aarde de onze. De meeste mensen denken: ‘Die problemen zijn te groot. Ik kan er niets aan doen’. Als je dat gelooft, is dat je waarheid. Als je gelooft dat je er wél iets aan kunt doen, wordt dat jouw waarheid.

Spirituele mensen

Daarom wend ik mij tot jou, beste lezer. Het verleden heeft namelijk laten zien dat mensen die een keerpunt in de geschiedenis hebben gecreëerd vaak spirituele mensen waren. Denk aan Nelson Mandela (einde apartheid in Zuid-Afrika), Mahatma Gandhi (einde Britse overheersing in India) of Martin Luther King (voorvechter gelijke rechten in de VS).

Wat heeft hun spiritualiteit te maken met wat zij hebben betekend? Zij wisten dat de kracht en wijsheid die zij nodig hadden om verandering te bewerkstelligen niet hun eigen kracht was, maar afkomstig was van ‘iets groters’ dan zijzelf. Vanuit dat weten is alles mogelijk en niets ‘te groot’.

Een grote verandering ontstaat vaak door een enkeling. De massa blijft doorgaans hetzelfde doen, terwijl de enkeling het verschil maakt. Gelukkig zijn er steeds meer mensen die dat verschil willen maken. In mijn praktijk zie ik steeds meer mensen met hetzelfde thema: ze willen verandering, een zinvol leven en een bijdrage leveren aan de wereld. Maar ze weten vaak niet wat ze kunnen doen en al helemaal niet hoe ze dat kunnen realiseren. Hun diepste wens is zichzelf vanuit hun potentieel – hun specifieke talenten – neer te zetten op de wereld, zodat ‘zijzelf de verandering zijn die ze graag willen zien’, om Gandhi te citeren.

Helingsproces

Maar dat vraagt nogal wat: namelijk bereid zijn om dat wat je ontkracht – angsten, patronen en dergelijke – los te laten. Dat is een proces dat je stapje voor stapje aangaat. Je zuivert jezelf zodat ‘het hogere’ door jou heen kan komen. Als je dit proces begint en luistert naar je hart, weet je op een gegeven moment hoe jij een positieve invloed op de wereld kunt hebben.

Wat je uiteindelijk gaat doen, is niet het belangrijkste. Het gaat erom dat je door dit helingsproces je bewustzijn verhoogt en dat is helend voor de aarde. Het kan dus zijn dat je hetzelfde werk blijft doen, maar vanuit een hoger bewustzijn.

Het kan evenwel ook zijn dat je je geroepen voelt iets nieuws te brengen. Misschien zet je je in voor een goed doel of voor de toekomst van kinderen of breng je het welzijn van Moeder Aarde onder de aandacht. De potentie om iets nieuws te creëren is groot. Alles bestaat al als mogelijkheid in het universele veld. Dus ook oplossingen voor de problemen waar de aarde nu mee kampt. Wij hoeven ons daar alleen maar voor te openen.

Een grote stap

Toch zijn er relatief weinig mensen die grote stappen nemen in deze richting. Waarom? Zodra je kiest voor een andere manier van leven, verlies je vaak een deel van de zekerheden die je nu geniet. Als je niet alleen je bewustzijn gaat verhogen – de eerste stap –, maar ook iets concreets gaat doen aan de problemen, dan is het vaak zo dat je daar minder geld mee verdient dan met je eerdere werkzaamheden. Als je voor je idealen kiest, kan het dus zijn dat je geen auto meer kunt betalen of kleiner moet gaan wonen. Dat is voor veel mensen een grote stap.

Maar goed, de weg van onze grote spirituele leiders die echt verandering hebben gebracht was ook niet zonder obstakels. Dus beste lezer, ik nodig je uit om je af te stemmen op je hoogste bewustzijn en te doen wat jij te doen hebt.

 

Wil je ook een bijdrage leveren aan een betere wereld?

Als dit voor jou een onderwerp is dat in je leven speelt, dan kun je overwegen om hier een persoonlijke sessie op te doen of deel te nemen aan de transformerende 2-daagse De Ontdekking.

Wil je meer weten over transformatie, bewustwording en heling? Op De Facebook-pagina van De Innerlijke Bevrijding deel ik mijn laatste inzichten, meditaties en oefeningen.

Al mijn video’s vind je op mijn YouTube-kanaal. Ik hoop dat ze je inspireren!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie