Vreemdgaan en toch relatie redden

gezin

Is het mogelijk om je relatie en je gezin te redden als je bent vreemdgegaan?

Gerard en Laura stonden op het punt om hun huwelijk te beëindigen. De reden: Gerard was tweemaal vreemdgegaan. De eerste keer had Laura hem vergeven, maar na de tweede keer – een aantal maanden later – vertrouwde zij hem niet meer.

Laura is spiritueel, liefdevol en gevoelig. Gerard is juist aards: praktisch, sportief en down-to-the-ground. Eigenlijk wilde hij de sessies niet. Hij vond het te duur. ‘Maar goed’, zei hij, Laura wil het en ik wil kijken of ik hiermee mijn huwelijk kan redden’. Laura en Gerard hielden nog steeds van elkaar en wilden beiden, juist ook voor de kinderen, hun huwelijk nog een kans geven.

Afstand

Tijdens de eerste, gezamenlijke sessie was de afstand tussen hen voelbaar. Laura zat er als een dood vogeltje bij. Ze voelde zich slachtoffer van alles wat er was gebeurd en vertrouwde Gerard niet meer. Gerard leek de boeman in deze kwestie. Hij was immers vreemdgegaan. Maar Laura had ook een les te leren. Gerard’s gedrag haalde overtuigingen en opgeslagen pijn bij haar naar boven die zij ook voor het vreemdgaan al in zich had. Diep van binnen had ze het gevoel dat ze niet goed genoeg was.

Na deze eerste sessie was het tijd voor individuele sessies. Gerard bleek uit een andere relatie nog een zoon te hebben die hij al tien jaar niet had gezien. Tijdens de sessie kwam daar veel verdriet over naar boven. Zijn ex had hem al die jaren ervan weerhouden om zijn zoon te zien. Uiteindelijk vergaf Gerard zijn ex. Dat maakte hem vrij van het verdriet dat hij al zo lang ervoer.

Doordat hij zijn ex had vergeven voelde Gerard sterker dan ooit zijn wens om zijn zoon te zien. Hij vertelde dat dit waarschijnlijk ging gebeuren. Ditmaal op initiatief van zijn inmiddels 16-jarige zoon, zonder dat zijn ex hier iets van af wist. Ik vertelde hem dat het weerzien met zijn zoon nu wel eens snel kon gaan, juist omdat hij zojuist zijn ex had vergeven.

Vergeven

Laura kon in haar individuele sessie uiteindelijk Gerard vergeven voor het feit dat hij tweemaal was vreemdgegaan. Dat deed ze niet om zijn gedrag goed te praten, maar om zelf vrij te zijn van haar pijn en zo haar kracht weer te voelen. Door Gerard te vergeven kon zij haar hart weer voor hem openen en begon ze te stralen.

Bij de tweede persoonlijke sessie met Gerard bleek dat hij in zijn jeugd was misbruikt. Hij vertelde dat hij tijdens het vrijen met Laura vaak agressie ervoer. Tijdens de sessie zag hij in dat de woede die in zijn huwelijk vaak naar boven kwam, voortkwam uit dit misbruik. Uiteindelijk kon hij degene die hem destijds had misbruikt vergeven en voelde hij dat hij weer vanuit liefde met Laura kon vrijen.

Laura zag tijdens haar tweede sessie in waarom zij het vreemdgaan van haar man had moeten meemaken. Het was de wet van karma: Gerard had zijn ex destijds voor Laura verlaten. Doordat Gerard in hun huwelijk was vreemdgegaan had Laura dus hetzelfde meegemaakt als wat zij Gerard’s ex destijds had aangedaan. Daarnaast haalde deze situatie veel overtuigingen bij Laura naar boven, zoals ‘Ik ben niet goed genoeg’. Deze overtuigingen kon ze nu een voor een herkennen als leugens en ze daarmee loslaten.

Aan het eind van de sessies vertelde Laura mij – zonder dat Gerard daar bij was – dat zij samen met haar moeder de workshop van de Innerlijke Bevrijding wilde volgen. Kennelijk zag ze dat Gerard niet doen. Toen Gerard en ik een uur later aan het eind van zijn sessie Laura weer begroetten, zei Gerard tegen Laura dat hij met háár de workshop wilde volgen. Laura keek naar haar ‘aardse man’ en haar mond viel letterlijk open.

Wil je ook je relatie redden?

Als dit voor jou een onderwerp is dat in je leven speelt, dan kun je overwegen om hier een persoonlijke sessie op te doen of deel te nemen aan de transformerende 2-daagse De Ontdekking

Wil je meer weten over transformatie, bewustwording en heling? Op De Facebook-pagina van De Innerlijke Bevrijding deel ik mijn laatste inzichten, meditaties en oefeningen. 

Al mijn video’s vind je op mijn YouTube-kanaal. Ik hoop dat ze je inspireren!

Button: Voel je fit, vrij & happy! Doe mee met De Ontdekking!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie