7 Tips voor een geweldig leven

, , ,

De vakantie komt eraan! Extra tijd voor jezelf en je gezin.
Leuke dingen doen. En, tijd voor bewustwording.
Leef je je fijnste en meest zinvolle leven?
7 tips die je hierbij kunnen helpen.

1. Geluk vind je in jezelf

Geluk zit niet in materiële zaken. Niet in een groot huis, een dure auto of verre reizen. Gelukkig zijn – goed in je vel zitten – is ‘a state of being’. Je vindt het in jezelf als je met jezelf kunt zijn.

2. Leef met een geopend hart

Als je liefde voelt voor de mensen met wie je bent en voor wat je doet, dan verandert elke ervaring. Liefde maakt elke ervaring rijker, dieper en vreugdevoller. En het is gratis 🙂

3. Alles ontstaat van ‘binnen’ naar ‘buiten’

Alles wat je in je leven wilt ervaren, begint met het toelaten van het gevoel van wat je eigenlijk wilt. Verlang je ernaar om gelukkig te zijn? Sta dan geluk toe in jezelf. Verlang je naar vreugde? Voel vreugde. Wil je overvloed? Voel de overvloed in jezelf. Van daaruit ga je het steeds meer in je ‘uiterlijke’ leven ervaren.

4. Neem verantwoordelijkheid

Of het nu gaat om hoe je je voelt, je vitaliteit, je financiën of je relatie; als het je niet bevalt, neem verantwoordelijkheid voor hoe het nu is. Niets is blijvend, alles kun je veranderen. Focus op wat je wel wilt en laat weerstanden (gedachten en emoties) die in dit proces naar boven komen vriendelijk los.

5. Onderneem actie

Zo gauw je weet wat je in je leven wilt, neem dan actie om dat te laten ontstaan. Je geeft je eigen leven vorm. Wil je vitaler worden? Dan raad ik je aan om energievretende blokkades op te ruimen en gezonder te eten. Wil je meer geld? Onderzoek dan hoe je jezelf zodanig kunt ontwikkelen zodat je meer waarde toevoegt aan wat je te brengen hebt. Wil je ander werk? Schrijf die sollicitatiebrief. Doe dit alles vanuit positieve energie. Want je ervaring in de buitenwereld is de reflectie van jouw ‘state of being’.

6. Je hoeft niks te bereiken

Je neemt dus verantwoordelijkheid en onderneemt actie. En tegelijkertijd, hoe paradoxaal ook, weet je dat er niks bereikt hoeft te worden. Je kunt toch geen materiële zaken meenemen in je graf. Op je reis na dit leven neem je alleen je huidige bewustzijn mee. Bekijk goed wat er nu in je leven ontstaat, stuur eventueel bij en geniet vooral van wat er al is. Daardoor ontstaat er geen spanning in jezelf. Het leven is spelen. Je blijft zo open en bent dankbaar voor wat er is.

7. Blijf jezelf ontwikkelen

Het leven wil dat je je ontwikkelt. Wat gisteren nog prima voor je was en dus werkte, werkt vandaag niet meer. Het leven heeft geen automatische piloot. Ik raad je aan om nieuwsgierig te blijven, te blijven groeien en te onderzoeken welke patronen je vandaag kunt loslaten. Dat bepaalt je toekomst. Weet dat je het waard bent om in jezelf te investeren. Ik raad je aan om tijd en energie te besteden aan bewustwording. Uiteindelijk is dat waar het leven om draait. 🙂

Meer over het jaarprogramma De Verdieping ->

2 antwoorden
  1. Arie Nikoka
    Arie Nikoka zegt:

    Sorry, wil beslist niet vervelend doen, maar vind het wel “open deuren” Bovendien kan je soms enorm genieten van materiele zaken en daar is niks mis mee zolanf dat niet ten koste gaat van anderen.
    .

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie