Hoe kun je je creatieve ideeën neerzetten?

goed-idee

Een goed idee is het begin. Maar hoe zet je een goed idee daadwerkelijk in de vorm neer? Hoe realiseer je het?

Henk is productontwerper en kwam bij mij voor een sessie. Hij had al jaren geen werk meer. Henk: ‘Ik heb ontzettend veel ideeën; elke vijf minuten komt er eentje bij me binnen. Ik wil die ideeën graag neerzetten in de wereld, maar het lukt me gewoon niet. En dat zorgt ervoor dat ik chronisch geldgebrek heb’. Henk wilde graag zijn blokkades opruimen die ervoor zorgden dat hij zijn ontwerpen niet in de wereld kon manifesteren.

Inspiratie

Aan het energieveld van Henk zag ik dat zijn bovenste drie chakra’s openstonden, waardoor zijn inspiratie goed kon doorstromen. Hemelenergie komt bij de kruin het hoofd binnen en daalt naar beneden af. Bij Henk had de hemelenergie de vorm van een grote trechter die met de punt naar beneden staat: er was veel bewustzijn dat door hem heen wilde komen. Hemelenergie brengt inspiratie en nieuwe ideeën en daaraan had Henk dus geen gebrek.

De lager geleden chakra’s echter – chakra 1 tot en met 3 die met de persoonlijkheid te maken hebben – stroomden bij Henk niet goed door. De hemelenergie werd hier minder krachtig en kon niet goed naar de aarde stromen: daardoor kon Henk zijn ideeën niet op de wereld neerzetten. Vanuit de derde chakra was een energiekoord te zien naar zijn vader. Via dat lijntje stroomden overtuigingen en emotionele pijn van zijn vader naar Henk toe. Henk was in zijn kinderjaren veelvuldig bekritiseerd door zijn vader. Die kritiek had ervoor gezorgd dat Henk apathisch was geworden: uit angst om fouten te maken, deed Henk nauwelijks iets meer. Tijdens de sessie voelde hij zijn boosheid en machteloosheid hierover en was hij in staat zijn vader te vergeven. Daarna kreeg Henk het inzicht dat als hij zijn ideeën wilde realiseren, het nodig was dat hij een plan maakte waardoor hij zijn ontwerpen stap voor stap kon neerzetten. Dat inzicht maakte zijn derde chakra sterk: de hemelenergie kwam al dichter bij de aarde.

Bang voor afwijzing

De tweede chakra, die zich in de buik bevindt, vroeg nu om aandacht. Ik vroeg Henk of hij zich op zijn tweede chakra wilde afstemmen en van daaruit wilde zeggen: ‘Ik zet mijn ontwerpen neer in de wereld’. Zodra hij die zin uitsprak, kwam er angst bij hem op. Ook had hij gedachten als: ‘Word ik er niet om afgewezen? Is het wel goed genoeg wat ik bedenk? Zit de wereld wel te wachten op mijn ideeën?’ Ik vroeg Henk de angst te voelen en de gedachten waar te nemen. De gedachten waren afkomstig van het ego en waren dus niet de waarheid. Toen Henk dit inzag, kon de hemelenergie tot aan de eerste chakra doorstromen.

De eerste chakra, bij het stuitje, heeft te maken met het daadwerkelijk op aarde zetten van iets en ons vermogen om daartoe actie te nemen. Toen ik aan Henk vroeg hoe zijn eerste chakra aanvoelde, zei hij: ‘Zwak. Ik voel daar apathie, moeheid, geen actie willen en kunnen nemen. En ik voel frustratie over de tijd die ik zo door mijn vingers heb laten glippen’. Nadat hij zijn gedachten en emoties hierover had ervaren, kon hij dit zichzelf vergeven. Henk: ‘Het voelt alsof ik in mijn lichaam zak. Ik bewoon mijn lichaam nu als een huis’.

Wijsheid, vrijheid en kracht

Aan het eind van de sessie ervoer Henk de Bron, de wijsheid, vrijheid en kracht die hij in essentie is. Ik vroeg Henk of de Bron in hem iets te zeggen had dat hem kon helpen om actie te nemen.

‘Ja’, zei Henk vanuit de Bron, ‘ik moet niet nadenken, maar gewoon doen’.

‘Lukt dat?’, vroeg ik.

‘Nee, nog niet. Het voelt alsof mijn schoenveters aan elkaar zijn geknoopt. Ik weet niet welke stap ik als eerste kan zetten’.

‘Wat zegt de Bron daarover?’

Henk was een moment stil en zei: ‘Eerst de puinhoop in mijn huis opruimen. De rest – het onder de aandacht brengen van mijn ontwerpen – volgt dan vanzelf’.

Wil je ook creatieve ideeën kunnen neerzetten?
Als dit voor jou een onderwerp is dat in je leven speelt, dan kun je overwegen om hier een persoonlijke sessie op te doen of deel te nemen aan de transformerende 2-daagse De Ontdekking

Wil je meer weten over transformatie, bewustwording en heling? Op De Facebook-pagina van De Innerlijke Bevrijding deel ik mijn laatste inzichten, meditaties en oefeningen. 

Al mijn video’s vind je op mijn YouTube-kanaal. Ik hoop dat ze je inspireren!

Button: Voel je fit, vrij & happy! Doe mee met De Ontdekking!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie