Hoe kun je van slaapproblemen afkomen?

,

Veel mensen hebben tegenwoordig slaapproblemen. En dat is vervelend want daardoor voel je je overdag moe en slaperig. Natuurlijk kun je allerlei praktische dingen doen die er hopelijk voor zorgen dat je toch een goede nachtrust hebt. Zoals bijvoorbeeld ’s avonds  een half uur voordat je gaat slapen niet meer naar een scherm kijken en tot rust komen door bijvoorbeeld te mediteren of een wandeling te maken.

Maar bij veel mensen zijn dergelijke praktische adviezen niet voldoende. Zij hebben moeite met in slaap vallen of worden midden in de nacht wakker en kunnen dan geen slaap meer vatten. Soms liggen mensen te ‘malen’ en te tobben in bed. Met een sessie van de Innerlijke Bevrijding kunnen we mensen helpen om dit tobben en overmatig nadenken te stoppen.

De meest fundamentele oorzaak

De meest diepliggende en meest fundamentele oorzaak van mensen met slaapproblemen is dat zij het moeilijk vinden om los te laten. De controle laten gaan zodat ze in slaap kunnen vallen. Niet voor niets noemen de yogi’s de slaap ook wel ‘de kleine dood’. In slaap vallen lijkt een beetje op doodgaan; je moet alles loslaten. Als mensen daar moeite mee hebben, dan kan je met De Innerlijke Bevrijding ervoor zorgen dat je je gemakkelijk aan de slaap kunt overgeven. Het meest waardevolle inzicht daarbij is dat je veilig bent als je slaap. Je geest is dan namelijk weer in het bewustzijn dat je in essentie bent. En ‘daar’ – het is vanzelfsprekend geen fysieke plek -, in deze staat, ben je volkomen veilig. En dus slaap je goed als je dat weet.

Niet alleen mentaal inzien

Dit inzicht is meestal niet voldoende om het alleen mentaal  in te zien. Het is belangrijk dat je hele onbewuste daarvan overtuigd is, want pas dan is het voor je echt veilig om te gaan slapen. Ook dat kun je met de Innerlijke Bevrijding bereiken.

Onlangs deed ik weer een sessie met iemand die slaapproblemen had. In deze video vertel ik welk facetten er bij hem naar bovenkwamen. Hopelijk heb je er wat aan!

Wil je ook beter slapen?

Als dit voor jou een onderwerp is dat in je leven speelt, dan kun je overwegen om hier een persoonlijke sessie op te doen of deel te nemen aan de transformerende 2-daagse De Ontdekking

Wil je meer weten over transformatie, bewustwording en heling? Op De Facebook-pagina van De Innerlijke Bevrijding deel ik mijn laatste inzichten, meditaties en oefeningen. 

Al mijn video’s vind je op mijn YouTube-kanaal. Ik hoop dat ze je inspireren!

Button: Voel je fit, vrij & happy! Doe mee met De Ontdekking!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie