Duidelijke taal

Ik deed de Innerlijke Bevrijding met een vrouw die een knobbeltje in haar borst had. Vooraf had ze me verteld dat haar werk haar niet beviel, maar dat ze het moest blijven doen, omdat er anders ‘geen brood op de plank’ was.

Aan het eind van de Innerlijke Bevrijding identificeerde ze zich niet meer met het ego en praatte ze vanuit haar eigen innerlijke wijsheid. Ze zei: “Als ik nog langer mijn huidige leven blijf leiden, dan kiest mijn ziel ervoor om niet verder te gaan in dit lichaam. Dan houdt het voor dit lichaam op”. Ze zei het nuchter, als een simpele constatering. Het was duidelijke taal: ze moest stoppen met haar werk en gaan doen wat ze echt wilde.

Vaak is er moed voor nodig om de koers van onze ziel te varen. Het ego – het stemmetje in ons hoofd – komt namelijk met allerlei bezwaren waarom dat niet zou kunnen. Het zegt bijvoorbeeld: ‘Het is niet veilig om te doen wat ik echt wil’, ‘Ik kan er niet van leven’, ‘Wat zullen anderen er wel niet van zeggen of denken?, ‘Ik weet niet wat mijn ziel wil’ et cetera.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie