De Verdieping: je meest transformerende jaar!

Geheel Corona-proof

‘Wat een waanzinnig mooi traject is dit’ – Rinske


Als je de transformerende en creërende kracht van de Innerlijke Bevrijding hebt ervaren en je hebt de wens om nog meer vanuit vrijheid en liefde te leven, dan is het jaartraject De Verdieping voor jou bestemd.

Je kunt elk moment in dit traject ‘instromen’, ongeacht wanneer je de 2-daagse De Ontdekking: Voel je fit, vrij & happy!’ hebt gedaan.

Het traject van een jaar van in totaal 12 dagen is opgebouwd rondom de 5 levensgebieden:

 •  Goede geezondheid en je veilig voelen in de wereld
 •  Super in je vel zitten
 •  Liefdevolle relaties
 •  Creatie, werk & inkomen
 •  Zingeving & bijdrage

Deelnemers van het afgelopen jaar vertellen hun ervaringen

(tekst gaat verder onder de video)

De Verdieping: Het draait om jouw bewustwording en groei

Je maakt een diepe en bevrijdende ontwikkeling op al deze gebieden. Net als bij de 2-daagse workshop De Ontdekking staat jouw ervaring en persoonlijke groei tijdens de Verdieping centraal. De Verdieping is echter vele malen krachtiger dan De Ontdekking… De Ontdekking duurt maar 2 dagen; De Verdieping duurt maar liefst een jaar. En daardoor integreer je in je leven steeds meer waar  De Innerlijke Bevrijding voor staat: transformatie, bewustwording, creatie en leven vanuit het oneindige bewustzijn dat je bent.

De Verdieping zal je misschien zo nu en dan uit je comfortzone halen. Maar het zal je steeds weer met beide voeten op de grond zetten en je krachtiger maken dan je je ooit hebt gevoeld. Je zult ontdekken dat wat er in jouw leven mogelijk is meer en beter is dan je ooit had verwacht.

Elke dag gaan we uitgebreid in op een bepaald levensgebied. Kwesties die je op deze levensgebieden hebt en waar je je wel of soms niet van bewust bent – maar die wel een grote invloed hebben op je leven – komen naar boven. Alle levensgebieden behandelen we vanuit verschillende invalshoeken, waardoor het je steeds duidelijker wordt wat je nodig hebt in jouw proces van bewustwording, heling en creatie.

Video: Ervaringen van deelnemers aan De Verdieping

Vijf deelnemers van De Verdieping vertellen hun ervaringen. Een jaar lang zijn zij door een diepe transformatie gegaan: ze hebben 12 workshopdagen en veel sessies gedaan op het gebied van gezondheid, hoe je je voelt, relaties, werk en spiritualiteit. Ze hebben de kwesties die ze op deze gebieden hadden getransformeerd. Ze zijn in hun kracht gaan staan, hun emoties weer gaan voelen, hun hart gaan openen of gaan doen wat ze echt wilden. Zoals Frouke vertelt in de video: ‘Dit is geen pappen en nathouden’. Dit is echt transformeren. Van het ego naar het oneindige bewustzijn dat je bent. Niet door alleen te mediteren, maar juist door de uitdagingen in je dagelijkse leven te gebruiken en die vervolgens te transformeren. En in het proces ervaar je steeds meer en vaker wie je echt bent. Liefde, kracht, wijsheid, vreugde. En vandaaruit is alles mogelijk.

(tekst gaat verder onder de video)

Wat kun je verwachten?

De energie in je eigen energieveld waarnemen

Een van de belangrijkste vaardigheden die je tijdens dit traject leert is hoe je zelf de energie in je energieveld kunt ervaren. Dus waar stroomt je energie goed en waar is die geblokkeerd of vervormd? Dat betekent dat je de oorzaak van bijvoorbeeld een ziekte, niet goed in je vel zitten of een relatie die niet lekker loopt in je eigen energieveld kunt ontdekken. En daardoor weet je ook wat je kunt doen om de energie beter te laten stromen.

Steeds gerichter sessies kunnen doen

Doordat je zelf de energie in je energieveld kunt waarnemen, weet je heel gericht waar je sessies van de Innerlijke Bevrijding op kunt doen. Stel je bent moe. Voorheen – voordat je je eigen energie kon waarnemen – zou je bijvoorbeeld de positieve zin gebruiken: ‘Ik ben energiek’. Als je geleerd hebt om je energie te waar te nemen, zie je of voel je bijvoorbeeld dat je niet goed bent geaard, waardoor je zo moe bent. En dus weet je dat je om energieker te worden beter de positieve zin kunt gebruiken: ‘Ik ben goed geaard’. Door een sessie met deze zin te doen zal je sneller weer energiek zijn.

Je creëert wat je echt wilt

Elke dag doe je een of meerdere sessies op wat je wilt creëren in je leven. Arjen legt ‘theorie’ uit, je hoort inspirerende verhalen en casussen en je doet oefeningen, meditaties en sessies van de Innerlijke Bevrijding op de betreffende levensgebieden.

Een jaar lang veel sessies doen

Je doet niet alleen sessies van de Innerlijke Bevrijding tijdens de workshopdagen, maar ook in de perioden tussen de verschillende dagen. Je gaat dan met je mede-deelnemers sessies uitwisselen (eventueel telefonisch of via Skype) en sessies met jezelf doen. Zo kan er bij jou een diep bewustwordingstraject ontstaan, waardoor je je lichter, vrijer en beter voelt dan ooit.

Je leeft steeds meer vanuit oneindig bewustzijn: de rust, kracht en wijsheid die je bent

De Verdieping is erop gericht je steeds vaker, sneller en makkelijker het vrije bewustzijn te laten ervaren. Met de Verdieping kun je de stap maken van ego-bewustzijn dat problemen, pijn en ziekte veroorzaakt naar de vrijheid in je. Het ervaren van het oneindige bewustzijn is de meest helende staat waarin je kunt zijn.

Je fijngevoeligheid zal toenemen

Als je meer vanuit je essentie gaat leven en minder kwesties hebt, zal je fijngevoeligheid sterk toenemen: je wordt gevoeliger voor energie, wordt intuïtiever en weet beter wat jouw pad is.

Vreugdevolle ‘Ode aan het leven’

De Verdieping is vooral ook een ‘Ode aan het Leven’. Door de sessies die je doet, zul je ervaren dat je dankbaar bent dat je leeft.

Interview met deelnemer aan De Verdieping

Pieter is in het dagelijkse leven organisatie-adviseur. Hij heeft de Verdieping gedaan: gedurende een jaar heeft hij 12 dagen gevolgd rondom De Innerlijke Bevrijding en zelf tussen de dagen door met andere deelnemers sessies uitgewisseld. Zo is hij door een transformatieproces gegaan. In deze video vertelt hij dat hij voorafgaand aan de Verdieping tevreden was over zijn leven: hij had leuk werk, een goed inkomen en was gezond. En toch ontbrak er nog iets. In het filmpje vertelt hij hoe hij de zwaarte in zichzelf heeft getransformeerd en steeds vaker de stilte in zichzelf ging ervaren. Nu voelt het leven veel lichter aan en geniet hij veel meer van dat wat zich in zijn leven aandient.

Pieter is een zoals hij zelf zegt ‘een nuchter mens die eigenlijk nergens in gelooft’. Juist daarom spreekt de Innerlijke Bevrijding hem zo aan, omdat je nergens in hoeft te geloven. De ervaring van de Innerlijke Bevrijding spreekt voor zich. Het is zoals hij zegt: ‘Geen hocus pocus’.
Ook geeft Pieter in het filmpje aan dat het geld dat De Verdieping kost het meer dan waard is. Niet alleen vanwege het resultaat, maar ook vanwege de begeleiding die je krijgt.

(tekst gaat verder onder de video)

Onderdelen van het programma

Dag 1 en 2:
Gezondheid en je veilig voelen in de wereld

Wat hebben ziekte of lichamelijke ongemakken je te vertellen? Hoe kun je de energie ervan transformeren? Je verdiept je begrip en ervaring van het menselijk energieveld en ervaart hoe je de energie in je energieveld kunt testen (weten hoe sterk die is) en hoe je hierop zelf invloed kunt uitoefenen. Je leert hoe je ziekten die in je familie komen kunt loslaten. Je ervaart waarom het belangrijk is om met je bewustzijn in je lichaam te zijn (en niet in je hoofd) en je ervaart hoe je dat kunt doen. In de weekend gaat het onder andere over actie nemen, vertrouwen hebben, stevig op aarde staan, grenzen aangeven, een sterk afweersysteem hebben, je eigen ruimte innemen.

Dag 2 en 3
Goed in je vel: jezelf goed en krachtig voelen

Je ervaart hoe je de zwaarte in je energieveld – de emoties die je hebt opgeslagen – kunt opruimen. Bij iedereen werkt het ego op een eigen specifieke wijze. Aan de hand van zes verschillende ego-structuren zie je in hoe het bij jou werkt. Je ervaart hoe het ego bij jou je energie vervormt en ontdekt welke overtuigingen hieronder liggen. En je ziet in dat deze overtuigingen leugens zijn, waardoor ze geen vat meer op je hebben. Zo laat je het ego los. Je ervaart hoe je jezelf krachtig, zelfverzekerd, vreugdevol, goed, liefdevol en geliefd kunt voelen en je ontdekt hoe je voortdurend vertrouwen houdt in wat je wilt creëren (ook als het tijd kost en je niet direct resultaat ziet). Tijdens deze  2 dagen gaat het onder andere over het voelen en loslaten van emoties, opruimen van onbewuste blokkades, levensvreugde ervaren, steun voelen van het Universum.

Dag 5 en 6
Relaties: een open hart en liefdevol naar alles & iedereen

Je leert en ervaart hoe de energie van het ego werkt bij de mensen in je directe omgeving. Daardoor zie je in hoe je met hen het beste kunt omgaan (o.a. in conflict-situaties). Je ervaart hoe ‘de schaduw’ werkt: aspecten in ons die we onszelf niet toestaan en daarom onbewust op anderen projecteren. Wanneer je je geprojecteerde schaduw ‘terugneemt’ open je automatisch je hart voor de ander. Je ziet in wat de mensen die je bewondert je te leren hebben en staat jezelf de kwaliteiten die je in hen ziet toe. Je ervaart hoe je werkelijk jezelf kunt zijn in je relatie met je partner, kinderen, ouders, familie en andere mensen en hoe je liefdevol kunt zijn naar hen (zonder hen te willen veranderen). Tijdens deze 2 dagen gaat het over het loslaten van je rol als kind t.o.v. je ouders, vermogen tot zelfheling, energiekoorden met anderen loslaten, jezelf bevrijden van beperkende overtuigingen, je hart openen.

Dag 7 en 8
Creatie, werk en inkomen: geïnspireerd en vreugdevol creëren wat je echt wilt

Sommige mensen hebben goede ideeën, maar kunnen die niet neerzetten. Anderen kunnen veel neerzetten, maar hebben geen goede ideeën. We gaan in op hoe creatie werkt: van een impuls van het oneindige bewustzijn tot het op aarde manifesteren. Je ziet in dat er bepaalde wetmatigheden zijn die – als je ze kent – het makkelijker maken te creëren wat je wilt. Je leert en ervaart een speciaal creatieproces van de Innerlijke Bevrijding: je ruimt blokkades op die jouw creatie in de weg staan en vervangt oud bewustzijn (overtuigingen, emoties) door nieuw bewustzijn, waardoor kan ontstaan wat je vanuit je essentie wilt. Je leert hoe je de impulsen van het oneindige bewustzijn kunt ontvangen en hoe je die vorm kunt geven op aarde. Je leert hoe je door het ‘opbouwen’ van energie makkelijker kunt creëren wat je wilt. Je ontdekt hoe je meer overvloed (tijd, geld, mogelijkheden, vreugde etc.) in je leven kunt creëren. Je leert hoe je het werk kunt creëren dat je wilt doen. Tijdens deze dagen gaat het onder andere over het vermogen om jouw waarheid over iets aan jezelf te erkennen, jezelf uit te spreken naar anderen, je creativiteit te uiten.

Dag 9 en 10
Zingeving & bijdrage: het hogere doel van je leven en jouw bijdrage aan de wereld

Deze 2 dagen staan in het teken van wie je in essentie bent, het eindeloze bewustzijn. Je ziet in waarom je intuïtie van onschatbare waarde is en hoe je die kunt vergroten. Je ontdekt waarom je op aarde bent gekomen en wat jouw bijdrage is aan de mensen op je heen en de maatschappij (‘de wereld’). Je ervaart hoe je in het dagelijkse leven steeds meer vanuit de vrijheid in je kunt leven. Je versterkt je vermogen om in korte tijd en in elke situatie over te schakelen van het ego naar het oneindige bewustzijn in je. Ook zul je merken dat je steeds makkelijker antwoorden van de wijsheid in jou ontvangt op de vragen die je stelt. Je krijgt meer inzicht in het leven en hoe de kosmos werkt: waarom we hier zijn, wat het verband is tussen karma en ego, hoe werkt synchroniciteit, wat gebeurt er na de dood en waarom is het zo belangrijk om je goed voor te bereiden op de dood?

Dag 11 en 12
‘La Grande Finale’: integratie van het gehele traject

Tijdens deze 2 dagen komt de inhoud van alle voorgaande dagen samen. Gedurende het jaar zijn er veel onderwerpen behandeld. In deze laatste 2 dagen is er ruimte voor alles wat zich bij jou op dat moment aandient: je integreert het nog dieper in je aan de hand van de inzichten, technieken, oefeningen die je het afgelopen jaar hebt geleerd en natuurlijk met sessies van de Innerlijke Bevrijding. Daarnaast is er op de laatste dag een bijzondere afsluiting van een bijzonder jaar, waarin het duidelijk wordt dat iedereen de overstap heeft gemaakt van het ego naar het oneindige bewustzijn (de vrijheid en kracht die je bent).

Nog meer ervaringen van andere deelnemers…

‘Van burn-out en suïcidale gedachten naar een krachtige vrouw’
Ik ben door de Innerlijke Bevrijding getransformeerd van een vrouw met ernstige angststoornissen, burn-out, suïcidale gedachten en totale onthechting, tot wie ik in essentie ben; een vrije, vreugdevolle, krachtige vrouw vol liefde en vertrouwen.
Hoe? Door simpelweg mijn kwesties aan te gaan, sessies te doen, eerlijk te zijn naar mijzelf, patronen te doorzien en los te laten, emoties toe te laten en oude emotionele pijn op te ruimen.
De Innerlijke Bevrijding heeft mij diepe inzichten gegeven in het leven, in mijzelf en mij in verbinding gebracht met mijn diepste zelf.
Leven vanuit je essentie is volgens mij de sleutel tot een vrij en vreugdevol leven. De Innerlijke Bevrijding biedt die sleutel.
Linda Vermaas

‘Verbluffend en inzichtelijk. Ik ben meer gaan vertrouwen op mijn intuïtieve kennis’
De Verdieping maakt dat je welbewust door diepe emoties en pijn heen kunt gaan. Het resultaat daarvan is verbluffend en inzichtelijk. Ik voel dat ik groter ben dan al die emoties. Ik ervaar de oorsprong, het oneindige bewustzijn. Het leven zelf is gericht op heelwording, groei en zelfontplooiing en het ervaren van het eindeloze bewustzijn is hierin een enorme steun. Dat is wat ik veel meer ben gaan voelen. Mijn ervaring door de cursus van Arjen is meer te gaan vertrouwen op de intuïtieve kennis in mij die altijd aanwezig is en in verbinding staat met alles om me heen. Dank je wel Arjen voor de prachtige inzichten en begeleiding.
Karen van Leer

‘Dankzij de Verdieping ben ik nu mijn droom aan het manifesteren’
Tijdens het creatieproces zag ik mijzelf kleurrijk en groots tekenen aan een ontwerptafel, ik zag mijzelf in een winkel staan met bijzondere spullen en ik zag mijzelf liefdevol met mensen in contact en dingen regelen. Ik werd zo blij als een kind. En ik was mijzelf er opeens van bewust dat als ik echt de intentie had een droombaan te hebben ik het wel degelijk waar kon maken. Het zat allemaal al in mij! Inmiddels zet ik mijn eerste stappen als zelfstandige in een groot creatief project en werk daarnaast in een verkoopwinkel met kunst en antiek. Mijn niet-te-durven-droom begint zich te manifesteren, omdat ik, elke keer opnieuw, het oude durf los laten en de creatie vanuit mijn bron kan laten ontstaan.
Eva Spoor

Elke keer een stukje van jezelf herboren, vernieuwd en getransformeerd’
Tijdens elk weekend wordt op een prettige, liefdevolle en doortastende wijze een stukje van jezelf herboren, vernieuwd en getransformeerd. Deze veranderingen vinden plaats op het lichamelijke, emotionele en spirituele niveau. Na elk weekend ga je naar huis met een voldaan gevoel waarin een creatieve aanzet (impuls) aanwezig is. De samenstelling en de organisatie van de twee dagen zitten goed in elkaar.
Elsie Franken

‘Het is een APK-keuring voor mijn lichaam. Zeer de moeite waard’.Ik ben blij dat ik gekozen heb voor de Verdieping. Ik vind de opbouw van de workshop professioneel en overzichtelijk door elk energiecentrum te behandelen. Het geeft mij het gevoel een soort APK-keuring voor mijn lichaam te doen. Je leert jezelf – wie je werkelijk bent  – steeds beter kennen, wat een fantastisch gevoel geeft. Arjen doet het goed, professioneel en met verdieping. Kortom zeer de moeite waard.
Femke Wikkerman

‘Een jaar op reis om de prachtigste ontdekkingen te doen’
Het mooie van de Verdieping vind ik de onderwerpen die aan bod komen en de verbreding en verdieping ervan. Samen met Arjen en een groep mensen een jaar op reis om de prachtigste ontdekkingen te doen. Arjen was daarbij een liefdevolle en leerzame reisleider. Het heeft mij veel levensplezier en prachtig contact met de bron gegeven. Wat is dat mooi en wat mag je daarmee veel mooie dingen voor jezelf en anderen creëren. Alles is één, wij zijn alles.
Monique Kleij

Waarin verschilt de Verdieping van de tweedaagse workshop ‘De Ontdekking’?


Tijdens de Ontdekking leer je in twee dagen hoe de Innerlijke Bevrijding werkt en doe je twee persoonlijke sessies. De Verdieping bestaat uit 12 dagen verdeeld over een periode van een jaar. In dit jaar ga je met behulp van de Innerlijke Bevrijding intensief aan de slag met je eigen leven. Daarbij komen alle 5 levensgebieden aan de orde. Daardoor krijg je de gelegenheid een grote, langdurige ontwikkeling door te maken. Je mede-cursisten zijn je ‘bondgenoten’ en jullie helpen elkaar om verder bewust te worden. In de periode tussen verschillende dagen doe je ook (eventueel telefonisch of via Skype) sessies met elkaar en met jezelf. Je krijgt in de Verdieping veel nieuwe informatie, waardoor jezelf kunt transformeren.

Wat kun je met de Verdieping?

De Verdieping is bedoeld voor je eigen persoonlijke ontwikkeling. Na dit traject ben je er klaar voor – heb je zoveel opgeruimd en leef je zoveel meer vanuit de vrijheid en liefde die je bent – om eventueel te beginnen met ‘De Opleiding/De Masterclass’. Wanneer je ‘De Opleiding’ met succes afrondt en aan bepaalde voorwaarden hebt voldaan, kun je gecertificeerd Professioneel Begeleider van de Innerlijke Bevrijding worden. Je kunt dan onder de naam ‘De Innerlijke Bevrijding’ sessies aan volwassenen geven in je eigen praktijk en als gecertificeerd Professioneel Begeleider vermeld worden op de site van de Innerlijke Bevrijding.

Voorwaarde voor deelname aan de Verdieping is dat je de tweedaagse ‘De Ontdekking: Voel je fit, vrij & happy!’ hebt gevolgd.

Heart House in Bussum

De 12 dagen zijn wisselend in het centrum Heart house in Bussum en via een live zoom-verbinding.

De online dagen zijn net zo goed en diep als die in het centrum. Het centrum is goed met het openbaar vervoer te bereiken.

Vrijblijvend gesprek over De Verdieping

Als je graag wilt weten of De Verdieping op dit moment in je leven past en of het je datgene gaat brengen wat je graag wilt, dan kun je daarover met mij (Arjen) een vrijblijvend gesprek hebben. Je kunt dan al je vragen over het jaarprogramma aan mij stellen. Samen kunnen we bepalen of het inderdaad het juiste traject is voor je momenteel. Je kunt me hierover bellen:  06 22936517. Je kunt me ook een mailtje sturen en dan bel ik jou graag terug: arjen@deinnerlijkebevrijding.nl

De 12 dagen

Data jaartraject ‘De Verdieping 2021’

Goede gezondheid en je veilig voelen in de wereld: 

 1. vr. 16 april 2021 (Bussum)
 2. vr. 23 april 2021 (online)

Jezelf goed en krachtig voelen:

 1. vr. 21 mei 2021 (Bussum)
 2. vr. 18 juni 2021 (online)

Relaties: een open hart en liefdevol naar iedereen

 1. vr 3 sept. 2021 (Bussum)
 2. vr. 1 okt. 2021 (online)

Je potentieel manifesteren, werk en inkomen

 1. vr. 5 nov. 2021 (Bussum)
 2. vr. 3 dec. 2021 (online)

Bewustwording en  het leven als magisch ervaren

 1. vr. 14 jan. 2022 (Bussum)
 2. vr. 11 febr. 2022 (online)

Integratie van alle weekends

 1. datum volgt nog (Bussum)
 2. datum volgt nog (online)

Cursusmap inbegrepen

Het deelnamebedrag van De Verdieping (6 weekends): 

Voor particulieren:

€ 2.495,00 incl. BTW

Voor ZZP-ers, bedrijven en organisaties:

€ 2.495,00 excl. BTW. Je ontvangt daarvoor een factuur.

Het is ook mogelijk om De Verdieping in 4 termijnen van € 670,00 te betalen. Je betaalt dan in totaal gespreid € 2.680,00. (voor particulieren incl. BTW; voor organisaties excl. BTW).

Korting van € 100,-

Als je je 2 weken na jouw deelname aan De Ontdekking opgeeft voor De Verdieping, dan krijg je maar liefst € 100,- korting op het deelnamebedrag.

Aftrek van belasting of vergoeding via je bedrijf of organisatie

Als je als ZZP-er werkt of een eigen bedrijf hebt, dan kun je de kosten van De Verdieping (waarschijnlijk) aftrekken van de belasting. Overleg met je boekhouder of met de Belastingdienst naar de mogelijkheden.

Als je bij een bedrijf of organisatie werkt is het wellicht mogelijk dat die de kosten voor je betaalt in het kader van coaching of persoonlijke ontwikkeling. Voor je leidinggevende kun je een beschrijving van  De Verdieping krijgen in ‘bedrijfstaal’ (dus zonder spirituele woorden of begrippen).

Ik ben er graag bij!

In de agenda vind je een overzicht van de eerstvolgende traject.

Je bent van harte welkom om mee te doen! Om je aan te melden of meer informatie te ontvangen over De Verdieping kun je Arjen bellen op 06 22936517 of mailen naar arjen@deinnerlijkebevrijding.nl.

Je kunt ook onderstaand formulier invullen.

Ja, ik meld me graag aan.