De Ontdekking

Ontdek hoe je zelf de kwaliteit van je leven

van binnenuit kunt verbeteren

De 2-daagse De Ontdekking is gericht op jouw transformatie. Je richt je op wat voor jou belangrijk is in je leven en hoe je dat kunt ervaren. Het is een transformatie van binnenuit. En juist dat maakt het zo sterk.

Welke stap wil jij zetten? Bijvoorbeeld: 

– je vitaliteit vergroten

– lekkerder in je vel zitten

– met een verslaving stoppen

– een stap maken in je werk

– beginnen met je eigen bedrijf of je onderneming naar een hoger plan brengen

– je relatie verbeteren

– een hogere eigenwaarde ontwikkelen

(Tekst gaat verder onder video)

Bewuste intenties vs. onbewuste conditioneringen

Elke verandering begint met een intentie.

Vaak hebben we negatieve intenties waarvan we ons niet bewust zijn. We weten eigenlijk niet dat we daar onze energie en aandacht op richten en krijgen dus steeds meer van wat we eigenlijk niet willen.

De kwaliteit van je leven wordt echter maar voor 5% bepaald door je bewuste intenties. En voor 95% (!) door je onbewuste conditioneringen. Daarom is het belangrijk om de conditioneringen, overtuigingen en emoties die je niet dienen los te laten. Zo breng je je onbewuste conditionering in lijn met wat je wel wil (je positieve intentie).

Voorbeeld: 

Het kan je intentie zijn om een hoge eigenwaarde te hebben.

Maar je overtuigingen, herinneringen, conditioneringen (hoe je doet: bijvoorbeeld een relatie hebben met een partner die je respectloos behandelt), emoties (onzekerheid, angst) tonen je dat je helemaal geen hoge eigenwaarde hebt.

Met een sessie van de methode De Innerlijke Bevrijding laat je die negativiteit los en ervaar je in je lichaam, je denken, je voelen en hoe je doet dat je wel heel waardevol bent.

Waar je ook tegenaan loopt in het leven of wat je voor jezelf wilt creëren, met De Innerlijke Bevrijding maak je dat van binnenuit waar. Dit proces werkt altijd. En het werkt diep.

Hoe werkt een sessie van De Innerlijke Bevrijding?

Tijdens een sessie van De Innerlijke Bevrijding richt je je op een bepaalde kwestie waar je tegenaan loopt (je bent bijvoorbeeld veel moe of je relatie loopt niet fijn). Voorafgaand aan de sessie bepaal je wat je wel wilt (positieve intentie). Tijdens de sessie laat je alle conditioneringen, overtuigingen en emoties die je niet dienen los. 

Dat gaat als volgt: je maakt een positieve zin van datgene wat je wel wilt ervaren, bijvoorbeeld: ‘Ik ben vrij van sigaretten’ of ‘Ik heb een goede relatie met mijn partner’. Je voelt in je lichaam voor hoeveel procent dat waar is (waarschijnlijk voor weinig procent; daarom doe je de sessie).

Vervolgens leidt een andere deelnemer je door het stroomschema heen. En zo ontstaat er een sessie waarin je je bewust wordt van overtuigingen die je niet dienen, emoties loslaat en ervaringen uit het verleden loslaat die je pijn hebben gedaan. Tijdens dit proces krijg je ook nieuwe inzichten. Je ziet in dat je overtuigingen hebt geloofd die niet waar zijn en je ziet in wat wel waar is. Je ziet bijvoorbeeld op een diep niveau in dat je goed bent zoals je bent. Dit is dan geen oppervlakkig mentaal inzicht, maar een diep innerlijk weten. 

Tijdens de sessie ga je net zolang door tot de positieve zin (bijvoorbeeld: ‘Ik voel me goed’) volledig waar is. Doordat je zo veel hebt losgelaten ervaar je de vrijheid, wijsheid en stilte in je. 

Tijdens het weekend leer je en ervaar je hoe je De Innerlijke Bevrijding het beste kunt doen. 

Ervaringen van anderen & favoriete zelfhulpboek The Optimist (Ode)

Enkele ervaringen van anderen: 

‘Het is een APK-keuring voor mijn lichaam. Zeer de moeite waard’ – Femke

‘Ik voel me beter dan ooit’ – Saskia van der Weck

‘Van zware slaapmiddelen af’ – Caroline Hermans

Of lees de vele positieve ervaringen maar eens van deze mensen.

Niet voor niets hebben de lezers van het tijdschrift The Optimist (voorheen ‘Ode’) het boek De Innerlijke Bevrijding als 1 van de 10 favoriete zelfhulpboeken benoemd.

Tijdens de 2-daagse De Ontdekking ga je aan de slag met je eigen leven.

Wat wil je loslaten en wat wil je juist wel creëren?

Dat doe je met De Innerlijke Bevrijding.

Wie is Arjen Slijp?

De 2-daagse wordt gegeven door Arjen Slijp. Hij heeft de methode De Innerlijke Bevrijding ontwikkeld en daarover het gelijknamige boek geschreven. Inmiddels hebben honderden mensen deelgenomen aan zijn workshops. Op zijn twintigste heeft hij 5 jaar de vermoeidheidsziekte ME/CVS gehad, waarvan hij is genezen. 15 Jaar geleden was hij met een partner eigenaar van het succesvolle reclamebureau Tafel 23.

Arjen wilde echter mensen helpen en hen begeleiden om zich beter te voelen op alle gebieden van hun leven. Op het gebied van gezondheid, goed in je vel zitten, relaties, werk en zingeving. Aanvankelijk ontstond zijn nieuwe werk moeizaam: hij had zelf nog allerlei blokkades waardoor er niet kon ontstaan wat hij graag wilde. Door die blokkades op te ruimen, begon hij steeds meer te zien hoe het leven werkt. Zo is uiteindelijk de methode De Innerlijke Bevrijding ontstaan.

Waarin verschilt deze 2-daagse met workshops die anderen geven?

Veel workshops zijn gericht op het aanleren van vaardigheden: hoe kun je je relatie met je partner verbeteren, hoe kun je een eigen bedrijf opzetten etc. Tijdens De Ontdekking transformeer je je leven op een veel dieper niveau. Je verandert van binnenuit. 

Je wordt je bewust van je  ‘programmering’ en verandert datgene dat jou niet dient. Zodra je innerlijk bent veranderd, doe je automatisch datgene wat er nodig is (die vaardigheden en gewenste actie komen dan dus vanzelf). 

Wat kun je verwachten tijdens De Ontdekking?

  • Waarom en hoe je een positieve invloed kan hebben op je gezondheid, hoe je je voelt, relaties en werk.
  • Arjen vertelt inspirerende verhalen uit zijn eigen leven en zijn praktijk. 
  • Je ervaart en leert op een goede en effectieve manier sessies van De Innerlijke Bevrijding te doen. Ieder mens heeft blinde vlekken waardoor sessies niet goed of optimaal verlopen. Tijdens de workshop maakt Arjen je bewust van jouw blinde vlekken.
  • Je doet twee sessies van De Innerlijke Bevrijding op iets wat jij graag wilt in je leven. Bijvoorbeeld vitaler zijn, je eigenwaarde vergroten of makkelijk ander werk vinden.
  • Je geeft twee sessies aan andere deelnemers. Daardoor zie je nog beter in hoe het spel van positieve bewuste intenties vs. onbewuste conditioneringen werkt en wat jij kunt doen om de kwaliteit van je leven zelf te verbeteren.
  • Je krijgt diepe antwoorden van de wijsheid en stilte in jou op vragen die voor jou belangrijk zijn.
  • Je ervaart hoe het ego (= je onbewuste conditioneringen die je niet dienen) in jou werkt en doorziet de egopatronen zodat ze minder grip op je hebben.
  • Je ervaart hoe je makkelijker kunt creëren wat je wilt.
  • Je ontvangt een map met het stroomschema van De Innerlijke Bevrijding, inclusief extra oefeningen en aanwijzingen die niet in het boek staan.
  • Na afloop krijg je alle emailadressen van je mededeelnemers, zodat je ook na de workshop sessies kunt blijven uitwisselen. Zo kun je jouw proces van transformatie, bewustwording en creatie ook na de workshop voortzetten.

De Innerlijke Bevrijding is de APK-keuring voor je lichaam.

Femke Wikkerman
Femke Wikkerman

Ik heb mijn droom gemanifesteerd.

Eva Spoor
Eva Spoor

Dankzij De Innerlijke Bevrijding ben ik mijn eigen coach geworden.

Monique Kleij
Monique Kleij

Getransformeerd van een vrouw met suïcidale gedachten naar een krachtige, vreugdevolle persoonlijkheid.

Linda Vermaas
Linda Vermaas

Sfeervolle locatie: centrum HeartHouse

De 2-daagse De Ontdekking wordt gegeven in het prachtige centrum HeartHouse in Bussum. In dit centrum zijn sfeervolle zalen en er is ook een gezellig café. 

Ik ben er graag bij!

De deelnemersbijdrage voor De Ontdekking: € 295,- (incl. BTW)

In de agenda vind je een overzicht van de eerstvolgende workshop

Om je aan te melden of meer informatie te ontvangen over De Ontdekking kun je
Arjen bellen op 06 22936517 of hem mailen naar arjen@deinnerlijkebevrijding.nl.

Je kunt ook onderstaand formulier invullen.

Ja, ik meld mij aan voor De Ontdekking. Graag ontvang ik de e-mail met alle praktische informatie en het intakeformulier.